Hyldeblomstdrik

Du kan selv fremstille en dejlig frisk sommerdrik når hylden står i blomst.  Opskriften får du her :

Ingredienser :
80 skærme af hyldeblomst, (pluk dem helst om morgenen, hvor aromaen i blomsterne)
3 kg st. melis (lyst rørsukker)
3 l vand,
3 citroner, (evt. lime)
75 g citron- eller vinsyre  (1 brev)

Fremgangsmåde
Sukkeret koges med de tre liter vand. De skiveskårede citroner tilsættes. Der kan også tilsættes et par skiver lime.  Sluk for kogepladen og læg de 80 skærme hyldeblomst i vandet.  Skærmene skal ikke skylles da du så skyller aromaen af.  Ryst i stedet skærmene forsigtigt hvis der er smådyr på planterne.

Lad gryden stå til vandet er kølet af og sæt så gryden i køleskabet i 3-5 døgn - herefter sies saften fra og hældes på isterningeposer, fryseposer eller flasker.  Da saften er meget sukkerholdig kan den være svær at fryse så den bliver helt hård.

De frasorterede hyldeblomst skærme indeholder kraft nok til yderligere et bryg, så du kan hælde en ny portion vand på og igen lade det trække 3-5 døgn.  Herefter kan du eftersøde hvis du synes.

Bryg nr. 2 bliver ikke så kraftigt som første bryg.

Nu kan hyldeblomstdrikken nydes - fortyndet med postevand eller apollinaris efter behag, nydes afkølet.  En herlig forfriskende sommerdrik.


Hvordan ?
Sådan !
F.jørgensen