Aner til


Billede

1. generation  Næste

1. Jenny Eleonora Agnete Madsen,1 datter af Christian Madsen og Kirsten Jørgensen, blev født den 31-1-1919 i Ellested Sogn, Vinding Herred, blev døbt den 23-3-1919 i Ellested Sogn, Vinding Herred, og døde i 1977 i Ringe i en alder af 58 år.

Notater: Født: kb_svendborg_gudme_vindinge_ellested_1913_1929_opslag_49.jpg
31 januar 1919, Ellested, Ellested Sogn, Vinding Herred, døbt 23 marts af sognepræst M. K. Mogensen i Ellested Kirke.
Forældre: Viede i Ellested 5 maj 1911, arbejdsmand Kristian Madsan ig hustru Kirsten Jørgensen, 37 år
Faddere: arbejdsmand Anders Sørensen og hustru Andrea Mathilde Madsen, Lykkesholm. Arbejdsmand Niels Hansen Kielstrup og hustru Karen Marie Kielstrup, Ellested. Barnets fader.
Anmærkninger: Udtrådt af folkekirken i henhold til skrivelse af 24 november 1941 fra sognepræsten i Stenstrup

Ole og Jenny

J.E.M.A gik i skole i Gislev, Fraugde-Kirkeby, Holte, Glamsbjerg og Ellested og havde ellers plads ved husgerning.

Inger Elise har fortalt:
Vores mormor var ofte syg, da jeg var barn, og vores morfar lå syg på Ringe Sygehus. Der var derfor ingen til at tage sig af mig, og jeg måtte ikke være i hjemmet alene. Derfor fik jeg lov til at bo sammen med Jenny på Lykkesholm. Derfra kunne jeg også gå i skole. Jeg gik også til Ellested Station, hvor jeg tog med toget til Ringe, og besøgte min far på sygehuset.

Erindringer om Jenny Eleonora Agnethe Jørgensen skrevet af hendes søn Jørgen Filip Jørgensen.

Jenny Eleonora Agnethe Madsen gik i skole i Gislev, Fraugde-Kirkeby, Holte, Glamsbjerg og Ellested og havde ellers plads ved husgerning.
Vi havde en god og kærlig mor som tog sig godt af os børn. Vores mor var hjemmegående det meste af den tid jeg husker, kun afbrudt af en kort periode hvor hun arbejdede på Fabers Fabrik i Ryslinge. Hun passede hus og syede næsten alt vores tøj, gardiner og kjoler til sig selv. Hun var rask til at træffe en beslutning og hun havde selvtilliden i orden. Hun malede og tapetserede også, gjorde rent, samt lakerede gulve, ordnede have og hun parterede gris og kalv når vi havde fået slagtet. Alt blev gjort propert og kvikt. Vi fik aldrig klø derhjemme, hvis vi blev for frække var det nok hvis far sagde stop. Mor kunne vi sommetider drive lidt længere og i værste fald kunne hun finde på at true: "skal i ha´nogen af karkluden ?". Jeg fik også sunget godnatsang hver aften. Jeg husker 3 forskellige sange som jeg kunne vælge imellem, og det var:

Når sol går ned: Melodien kan du høre her.
Min mor sang denne godnatsang for mig, jeg ved ikke hvad den hedder eller hvor hun har den fra, måske er det en sang hendes egen mor har lært hende. Ihvertfald har jeg ikke kunnet finde den, hverken på biblioteker eller på internet.
Teksten lyder sådan her:

Når sol går ned,
synger jeg en lille sang,
om kærlighed,
og de ting der var engang.
Som små vi løb og leged,
til aftensol gik ned,
når sol går ned,
synger jeg om kærlighed.

En anden aftensang hun brugte var denne, Jeg er træt og går til ro: Melodien kan du høre her.

Jeg er træt og går til ro,
lukker mine øjne to,
fader se med kærlighed,
til mit ringe leje ned.

Har i dag jeg kære gud,
syndet imod dine bud,
vær mig nådig, vær mig god,
slet det ud med Jesu blod.

og endelig var der den tredie sang, Den lille Ole med paraplyen: Melodien kan du høre her.

Den lille Ole, med paraplyen,
han kender alle små folk i byen
hver lille pige, hver lille dreng,
som sover sødt i sin lille seng.

og så denne her: Solen er så rød mor:

Solen er så rød, mor, og skoven blir så sort.
Nu er solen død, mor, og dagen gået bort.
Ræven går derude, mor, vi låser vores gang.
Kom, sæt dig ved min pude, mor, og syng en lille sang!

Himlen er så stor, mor, med klare stjerner på.
Hvem monstro der bor, mor, på stjernen i det blå?
Tror du, der er drenge, mor, der kikker ned til mig?
Og tror du, de har senge, mor, og sover ligesom jeg?

Hvorfor blir det nat, mor, og kold og bitter vind?
Hør den lille kat, mor, mjaver og vil ind!
Mågerne og ternerne har ingen sted at bo.
Å, hør, nu synger stjernerne, de synger mig til ro!

Mor hjalp ikke til i stalden, det klarede far alene, men hun hjalp tit med til at hakke (tynde) roer. Det var også mor som passede have og urtehaven. Jeg hjalp sommetider til; det var ikke noget jeg følte jeg skulle, men det føltes næsten naturligt og jeg fik også altid mit eget stykke jord, hvor jeg kunne lave min egen lille have og så mine egne radiser, ærter osv.
Min mor havde jo en cykel, ligesom næsten alle andre og hvis der var for lang at cykle når hun skulle i byen, så tog hun med rutebilen. Da Mogens var blevet 16 år købte han sig en knallert, en Diesella og på et tidspunkt hvor vores mor skulle til Ringe overtalte Mogens hende til at låne hans knalleret. Det var dog ikke så ligetil da dagen oprandt, for vores mor ville (turde) alligevel ikke køre på knallert. Mogens gjorde en stor indsats for at overtale hende og hun kom da også med ud til knallerten som blev startet og mor satte sig modstræbende op på den og Mogens skubbede hende i gang og hun kørte af sted. Hun kom da også godt både til Ringe og hjem igen, men hun fortalte at hun havde tudet hele vejen til Ringe. Senere købte hun sig en Velo Solex knallert og hun nåede da at slide mindst 2 Velo Solex'er op før sin alt for tidlige død.
Jeg husker når der blev vasket storvask, så blev der fyret op i gruekedlen med risbrænde og så blev der kogt og vasket tøj. Det var tungt arbejde, senere blev det så almindeligt at man kunne leje en vaskemaskine og det gjorde jo arbejdet lidt nemmere. Det var sådan en stor tønde hvori der kørte nogle arme rundt, først lidt den ene vej og så lidt den anden vej. Så skulle der hældes varmt vand i samt sæbe og så det tøj der skulle vaskes. Så kunne maskinen stå og ruske tøjet frem og tilbage til det blev rent. Når tøjet så var rent kunne det køres igennem en presse (to ruller) som klemte vandet ud af tøjet, den skulle betjenes ved et håndsving og så kunne det rene tøj hænges ud til tørring. Senere blev der sat en motor på pressen så den kunne køre selv, men nu blev det pludseligt farligt for hvis man fik fingrene i klemme, kunne hele armen blive trukket ind imellem valserne. En af far og mors bekendte, Inger Bilde, kom slemt til skade ved det engang kan jeg huske. Alt i alt var det dog et stort fremskridt for tøjvasken i hjemmet.
En kortere periode arbejdede hun på Fabers Fabrik i Ryslinge, de lavede persienner som var meget brugt og moderne. Det føltes mærkeligt, at hun pludselig ikke var hjemme om dagen, men så var der jo far i stedet for.Mor var aldrig rådvild, men klarede mange situationer i en snæver vending. Jeg husker bedst som voksen hvor vi var kørt til Bøsøre strand : far, mor, Jytte, Arne, Søren, Bettina, Lone, Annette og mig. Vi skulle have frokost og nyde det dejlige sommervejr. Mor havde lige syet sig en ny fin dragt med bukser og jakke som hun havde taget på. Det var jo sommer og varmt, men hun havde glemt at få shorts med til vandet. Hvad gør man så ? jo - en saks havde hun da med så hun klippede resolut benene af sine nye lange bukser så hun kunne bruge dem som shorts.Jenny blev gift med Ole Gunnar Jørgensen,2 søn af Rasmus Søren Oluf Jørgensen og Karla Cecilie Olesen, den 29-8-1939 i Sdr. Nærå. Ole blev født den 23-11-1915 i Fredlund, Tarup Mark, Søllinge Sogn, Vinding Herred og døde i 1-2006 i Ringe i en alder af 90 år.

Børn af dette ægteskab:

          i.  Mogens Søren Jørgensen

         ii.  Jytte Dyveke Jørgensen

        iii.  Jørgen Filip Jørgensen

         iv.  Palle Stefan Jørgensen (født den 22-9-1956 i Gislev - døde i 1995 i Svendborg)

          v.  Marianne Debora Jørgensen (født den 5-6-1958 i Gislev - døde den 7-8-2013 i Thisted sygehus)


Billede

forrige  2. generation  Næste


2. Christian Madsen,3 søn af Niels Christensen Madsen Stoiholm og Mariane Poulsen, blev født den 8-11-1874 i Førby, Hundborg Sogn, blev døbt den 3-1-1875 i Hundborg Sogn, Hundborg Herred, Thisted Amt, døde den 4-2-1937 i Amtssygehuset i Ringe, Gudme Herred, Svendborg Amt i en alder af 62 år, og blev begravet den 10-2-1937 i Ellested Sogns Kirkegård, Vinding Herred.

Notater: *
Arbejdsmand ved landbruget

Født:
kb_thisted_hundborg_hundborg_1868_1882_opslag_32.tif

8 nov 1874 døbt i kirken ?****? D. 3 januar 1875
Forældre: Gårdmand Niels Madsen Stoiholm af Førby og hustru Mariane Poulsen. Moderen 25 ?****?. 26 år
Faddere: husmand Niels Peter Madsens søn af Førby, Peder Rasmussens søn af Nr. Vorupør, husmand Christen Stoiholm, af Førby, husmand og fisker Niels Poulsen af Stenberg, ungkarl Jørgen Poulsen af Stenberg.
Anmærkning: Moderen indført den 3 januar 75.

Dødsprotokol: Niels Christensen Madsen Stoiholm
Skifte side 1: Niels Christensen Madsen Stoiholm
Skifte side 2: Niels Christensen Madsen Stoiholm

Christian voksede op på Stoiholm, en lille ejendom der ligger ved en sø nogle kilometer øst for Vorupør. Faderen ernærede sig som tømrer på Vorupør Skibsværft, lidt landbrug og drev måske lidt fiskeri ved siden af.
Christian voksede op sammen med sin lillebror Otto Madsen. De har sikkert sejlet og fisket i søen som de boede ved siden af og om vinteren har de måske løbet på skøjter der. Da Christian voksede op kom han til at køre dagvogn mellem Vorupør og Thisted. Hans mor døde i 1891 da han var 17 år, og hans far døde i 1894 da han var 20 år. Det har sikkert været et hårdt slag for ham og hans lillebror som var 3 år yngre, sådan at blive forældreløse i så ung en alder.
I skiftet efter hans far, Niels Christensen Madsen Stoiholm kan vi læse, at det blev vedtaget at bortsælge ejendom og indbo. Således befriet for alle forpligtelser forlod Christian barndomshjemmet i Førby og drog ud i "den vide verden". Hvordan han så er havnet på Tåsinge hvor han mødte min mormor Kirsten Madsen får vi aldrig at vide. Det forekommer mig utænkeligt at drage fra Thy direkte til Tåsinge, han skulle jo krydse først Limfjorden, dernæst Lillebælt og til sidst Svendborgsund, han må givetvis have mødt nogen som han har slået følge med og måske var en af dem fra Tåsinge, hvordan skulle det ellers ske ?.


Ægteskab : kb_svendborg_sunds_landet_1892_1907_opslag_134.jpg

d. 15 nov 1903 i Landet Sogn, Landet Kirke af sognepræst V. Skouboe
Brudgom: Christian Madsen, ungkarl, arbejdsmand af Hvidkilde, Egense Sogn, Sunds Herred. Født i Stoiholm i Førby, Hundborg Sogn og Herred, d. 8 november 1874, søn af husmand Niels Madsen (Stoiholm) og hustru Mariane Poulsen af Stoiholm i Førby, Hundborg Sogn og Herred.
Brud: Kirsten Jørgensen, pige af Strammelse Hospital, Landet Sogn, Sunds Herred. Født samme sted d. 18 august 1881, dater af indsidder Jens Hansen Jørgensen og hustru Maren Kirstine Hansen af Strammelse Hospital.
Forlovere: Poul Kristian Jørgensen, Indsidder, arbejdsmand af Hvidkilde Ladegaard. Karl Kristian Pedersen, Indsidder, arbejdsmand af Hvidkilde Ladegaard
Tillysning bestilt 30 okt, fundet sted 1, 8, og 15 november 1903Død:
kb_svendborg_gudme_ringe_1932_44_opslag_56.jpg

4 febr 1937, Amtssygehuset Ringe, Rine Sogn, Gudme Herred, Svendborg Amt
begravet af sognepræst Fabricius d 10 febr. 1937, Ellested Sogns Kirkegård, Vinding Herred
Gift arbejdsmand, Ellested, Ellested Sogn, Vinding Herred, Svendborg Amt. Søn af husmand Niels Madsen og hustru Mariane Poulsen, Hundborg Sogn og Herred, Thisted Amt, født der d. 8 november 1874, gift med efterlevende Kirsten Jørgensen, Ellested (sidste fælles bopæl)

Familierapport

Billeder af Kirsten og Christian

FT 1906: ft_svendborg_sunds_egense_hvidkilde_1906.jpg
Christian Madsen 8/11-74, Husfader, Daglejer ved Agerbrug, født Hundborg Sogn, Thisted Amt
Kirsten Madsen født Jørgensen, 18/8-81, husmoder, født Landet Sogn, Svendborg Amt
Niels Christian Madsen, 15/2-04, barn, født: Egense Sogn, Svendborg Amt
Marie Kirstine Madsen, 12/02-05, barn, født: Egense Sogn, Svendborg Amt

FT 1911: ft_svendborg_sunds_tved_tved_skovhave_38_b_10_ft_1911_a1711_dda.tif
Christian Madsen, 8-11-1876, gift, husfader, skovarbejder og husmand, Hundborg, Thisted Amt
Kirsten Jørgensen, 18-8-1881, gift, husmoder, , Landet, Tåsinge
Niels Christian Madsen, 15-02-1904, ugift, barn, , Egense
Marie Christien Madsen, 12-02-1905, ugift, barn, , Sørup
Thorah Emilie Madsen, 31-07-1906, ugift, barn, , Sørup
Jenny Eleonora Madsen, 20-12-1907. ugift, barn, , Tved
Carl Axel Madsen, 13-10-1909, ugift, barn, , Tved
Julie Kristin Jørgensen, 15-05-1887, ugift, svigerinde, , Landet Taasinge
Vanda Emilie Jørgensen, 13-09-1910, ugift, hendes barn, , Tved


Erindringer om Christian Madsen og Kirsten Jørgensen fortalt af deres datter Jenny Eleonora Agnethe Jørgensen.

Konfirmeret 30. september 1888i Vorupør Kirke

Christian ville gerne have haft at at hans kone havde heddet Christine i stedet for Kirsten. Han syntes det lød bedre med Christian og Christine. På en slægtstavle han lavede, skrev han derfor Christine. Knud Anker, født 1916, har fortalt at da han var 6 år var han var med til at farvelægge flagene og blomsterne. Slægtstavlen hang i lang tid hos Svend og Karin, siden hos Viggo og Signe og nu står den i kælderen hos Bent Kurt Madsen på Frederiksberg.
Christian arbejdede på gårdene som røgter i mange år. Han havde et godt tag på de store tyre og var ikke bange for dem, det var altid ham der blev sendt bud efter, hvis en af tyrene gik amok eller hvis de slap løs, hvilket kunne ske. Christian kunne gå lige hen til tyrene imens han snakkede roligt til dem, og tage fat i deres tøjer og så trække med væk. Når tyrene var på græs om sommeren var de tøjret, det brugte man dengang. Det kunne så hænde at de skubbede til ham med deres hoved når han kom for at flytte dem, men han sagde bare, nå, nå….rolig, rolig og fortsatte uanfægtet med at slå pløkken i jorden.
Til måltiderne sad familien bænket om køkkenbordet. Christian sad for bordenden og så sad børnene rundt ved siderne, Viggo, som var den ældste, sad ved venstre side af Christian. Christian døjede med at tygge brødskorperne og skar dem derfor af, men fordi intet måtte gå til spilde, skubbede han dem diskret over til Viggo som så måtte spise dem. Engang var Viggo blevet sur på sin far over et eller andet og havde skældt ud. Han afslutte med at sige "og så for øvrigt vil jeg ikke spise dine brødskorper mere !"
Drengene skulle hjælpe Christian med noget af arbejdet på gården. Sommetider lavede de sjov med ham som dengang de var sendt på høloftet for at kaste strøelse ned til kreaturerne. De havde samlet en ordentlig dynge ovenfor lemmen, godt med avner osv. men ventede ganske stille på at deres far skulle reagere. Til sidst kom han hen under lemmen og stillede sig med armene i siden, kiggede op og råbte "Nå, bliver det snart til noget ?" hvorpå drengene skubbede al strøelsen lige ned i hovedet på ham. Christian råbte op og prustede noget, men kunne da godt se det sjove i det for han fortalte det til Kirsten da han kom hjem.
Gunnar havde også mange sjove indfald. Engang fik de hver en hel ansjos og det var ikke hver dag der var råd til det. Så sagde han : "Nu leger jeg at jeg er en stor hval som sluger en torsk" hvorpå han lagde hoved godt tilbage og så tog han ansjosen i én mundfuld.
En anden gang skulle han vise sin mor en tryllekunst, han tog en tændstik, stillede sig foran sengen, slog en ordentlig prut og væltede bagover i sengen mens han strøg tændstikken og holdt den om til bagdelen, hvorved der stod en ordentlig stikflamme ud.
Nytårs aften havde drengene gerne fået fat i en klump karbid og en tom blikdåse hvor de havde bundet et stykke ståltråd fast imellem låg og bøtte så låget ikke fløj væk og lavet et lille hul i bunden af bøtten. Så kom karbidklumpen i bøtten, en tår vand eller en spytklat på karbidet, på med låget og så en tændstik revet og sat under dåsen som så skød låget af med et vældigt knald. På et tidspunkt gav det selvfølgelig ikke højt nok brag og så fandt de på at tage en mælkejunge, binde låget fast med et stykke snor, hul i bunden osv. og det kunne give et ordentligt knald !
Både Knud og Gunnar var nogle adrætte fyre som kunne slå kraftspring, vejrmøller og gå på hænder, det var sjovt at se.
Sønnerne Viggo, Aksel og Gunnar spillede på harmonika.
Desværre skete det at Christian slog sig på flasken. Hvis han kom fuld hjem kunne han være grov over for Kirsten og børnene, men så sendte Kirsten et par af de store drenge ned til forvalteren på Lykkesholm for at hente hjælp. Forvalteren sendte gerne et par karle efter Christian som så måtte overnatte i "kapellet" et rum som var over indgangspartiet ved voldgraven på Lykkesholm. Næste dag når branderten var sovet væk, var han normal igen.
En anden gang havde Christian givet sig på vej til købmanden efter brændevin med en tom flaske i lommen. Det passede ikke Kirsten, men hun kunne ikke rigtigt gøre noget ved det, dog tog hun en sten og smed efter ham. Stenen ramte lommen som flasken var i og flasken gik i stykker. Hun blev lidt befippet over at have ramt ham og var lidt spændt på resultatet, men han sagde ingenting, han gik blot ud i vejkanten for at tømme lommen for glasskår og fortsatte sin vandring.
Christian kunne også finde på at gå med nogle landstrygere hvis der kom nogen forbi. Så kunne der gå flere uger inden han kom hjem igen. Når han så kom hjem igen var han en meget lille karl som bad Kirsten om godt vejr og penge til en lille halv til at slutte af på. Han fortalte at han når han var i stalden kunne se nogle små mænd. De var over det hele og de grinede af ham og sagde . "Se ham Christian… sikke han ka' ja sikke han dog ka' ", han havde jo delirium, og så kunne der gå længe inden han drak igen.
Engang da der skulle koges kartofler i gruekedlen, så skulle Jenny, der dengang var omkring 6 år, se efter det. Desværre skete det uheldige, at kedlen kogte tør for vand og hun fik så mange klø af sin far, at hun besvimede. Så klø har nok været en del af børnenes opvækst.
Et barnebarn til Christian Madsen, Birgith Waarsoe Madsen, datter af Svend Madsen har oplyst, at Christian Madsen i sine helt unge dage (16-20 årig) kørte dagvogn fra Vorupør til Thisted indtil han pludselig en dag stak af til Fyn.

Christian blev gift med Kirsten Jørgensen den 15-11-1903 i Landet Kirke, Landet Sogn, Tåsinge, Svendborg Amt. Kirsten blev født den 18-8-1881 i Strammelse, Landet Sogn, Tåsinge, blev døbt den 2-10-1881 i Landet Kirke, Landet Sogn, Tåsinge, Svendborg Amt, døde den 13-7-1958 i Plejehjemmet "Gamle Møllegård, Horne Sogn i en alder af 76 år, og blev begravet den 16-7-1958 i Ellested Sogns Kirkegård, Vinding Herred.

Børn af dette ægteskab:

          i.  Niels Christian Madsen (født den 15-2-1904 i Egense, Hvidkilde mark - døde den 12-1-1972)

         ii.  Marie Christine Madsen (født den 12-2-1905 i Sørup - døde i 1961 i Broager)

        iii.  Thora Emilie Madsen (født den 31-7-1906 i Sørup - døde den 5-3-1952)

         iv.  Jenny Eleonora Madsen (født den 20-12-1907 i Tved - døde den 3-7-1912 i Ringe)

          v.  Carl Aksel Madsen (født den 13-10-1909 i Tved - døde den 29-12-1979 i Søllinge)

         vi.  Svend Aage Madsen (født den 7-5-1913 i Svindinge - døde den 3-11-1994 i Nr. Søby)

        vii.  Viggo Otto Madsen (født den 2-2-1915 i Gislev - døde den 2-6-1991 i Hårby)

       viii.  Knud Anker Madsen

1        ix.  Jenny Eleonora Agnete Madsen (født den 31-1-1919 i Ellested Sogn, Vinding Herred - døde i 1977 i Ringe)

          x.  Arnold Gunnar Madsen (født den 20-5-1921 i Ellested - døde den 7-12-2000 i Svendborg)

         xi.  Inger Elise (Lis) Madsen
3. Kirsten Jørgensen, datter af Daglejer Jens Hansen Jørgensen og Maren Kirstine Hansen, blev født den 18-8-1881 i Strammelse, Landet Sogn, Tåsinge, blev døbt den 2-10-1881 i Landet Kirke, Landet Sogn, Tåsinge, Svendborg Amt, døde den 13-7-1958 i Plejehjemmet "Gamle Møllegård, Horne Sogn i en alder af 76 år, og blev begravet den 16-7-1958 i Ellested Sogns Kirkegård, Vinding Herred.

Notater: *

Født: kb_svendborg_sunds_landet_1874_1889_fkvdjta_opslag_57.tif

18 aug 1881 døbt 2 okt i kirken
Forældre : ?****? Jens Hansen Jørgensen og hustru Maren Kirstine Hansen af Strammelse Hospital..
Faddere: oderen bar selv barnet, ?****? Kirsten Jakobsen af Lundby, ?****? Møller Ejnind Andersen ?****? Frederik ?****?
Moderen er 25 år gammel

FT 1890: Svendborg, Sunds, Landet, Strammelse, Fattighus, 45F10, FT-1890, C1867

FT 1890: ft_svendborg_sunds_landet_strammelse_1890_01060_01172.tif


Ægteskab : kb_svendborg_sunds_landet_1892_1907_opslag_134.jpg

d. 15 nov 1903 i Landet Sogn, Landet Kirke af sognepræst V. Skouboe
Brudgom: Christian Madsen, ungkarl, arbejdsmand af Hvidkilde, Egense Sogn, Sunds Herred. Født i Stoiholm i Førby, Hundborg Sogn og Herred, d. 8 november 1874, søn af husmand Niels Madsen (Stoiholm) og hustru Mariane Poulsen af Stoiholm i Førby, Hundborg Sogn og Herred.
Brud: Kirsten Jørgensen, pige af Strammelse Hospital, Landet Sogn, Sunds Herred. Født samme sted d. 18 august 1881, dater af indsidder Jens Hansen Jørgensen og hustru Maren Kirstine Hansen af Strammelse Hospital.
Forlovere: Poul Kristian Jørgensen, Indsidder, arbejdsmand af Hvidkilde Ladegaard. Karl Kristian Pedersen, Indsidder, arbejdsmand af Hvidkilde Ladegaard
Tillysning bestilt 30 okt, fundet sted 1, 8, og 15 november 1903

Konfirmeret: kb_svendborg_sunds_landet_1892_1907_opslag_95.jpg

Strammelse Hospital ligger på Strammelsegade nr. 8
Vejmandens hus ligger på Thinghavevej nr. 33

Erindringer om Kirsten Jørgensen fortalt af hendes dattersøn Jørgen Filip Jørgensen

Min morfar har jeg aldrig kendt, men min Mormor boede hos min far og mor næsten lige til hun døde. Hun passede mig og jeg har fået fortalt, at da vi flyttede til Gislev, stod jeg med mormor i hånden og kiggede på at folkene bar tingene ind, alle dyrene osv. Hvorpå jeg sagde: "kom mormor, nu går vi hjem!"
Hun havde en af stuerne som var indrettet med hendes egne møbler, men det var ikke altid hun var tilfreds alligevel; så syntes hun det var meget bedre hvis hun fik den anden stue, og så flyttede mor om. Som voksen spurgte jeg min far om, hvorfor han affandt sig med det og han sagde, at det jo mest var min mor der var derhjemme, han var jo i stalden eller i marken og var kun hjemme om aftenen, så for ham betød det ikke noget.
Mormor havde sin kurvestol som hun altid sad i; hun lagde tit det ene ben op i stolen og sad så på benet.
Mor og far købte et telt engang og det blev slået op ude i haven og da det var rejst, skulle vi have eftermiddagskaffe alle sammen. Mormor blev også hentet, men hun ville ikke ind i teltet; lige meget hvor meget min far prøvede at overtale hende, men nej. Det hele endte med at far hentede hendes kurvestol og så kunne hun sidde udenfor teltet og drikke sin kaffe. Når hun drak kaffe hældte hun altid kaffen op i sin underkop og drak den deraf og så skulle hun have 2 stykker sukker til.
Hver dag når far malkede, så skulle mormor have en flaske mælk. Hun kom hver dag med sin ½ liters mælkeflaske som hun fik fyldt op. Da far på et tidspunkt byggede stalden om, blev der lavet en plads på en af de udvendige vindueskarme hvor hun kunne stille sin mælkefalske.
Da vi flyttede til Gislev fik mormor en lejlighed i huset ved siden af. Jeg husker engang hvor jeg skulle spise til aften hos mormor. Hun havde inviteret mig og vi skulle have medisterpølse. Jeg ved ikke hvorfor, men jeg var ikke særlig interesseret, jeg var jo ikke så vant til at komme hos mormor; det var jo hende der plejede at være hos os. Mens mormor stod der ved komfuret og lavede mad blev det pludselig for uhyggeligt for mig og jeg løb hjem til min mor.
Om aftenen når mormor skulle til ro, så havde hun altid en lille petroleumslampe tændt ved sin seng; for at lyset ikke skulle skinne hende i øjnene, havde hun en papskærm stående på højkant i vinkel omkring lyset, det så jeg når jeg var med min mor ovre og sige godnat til mormor. Mormor havde lang hår; det nåede næsten til hendes lænd, men det blev rullet fint sammen og sat i en knold i nakken, jeg så kun hvor langt det var når hun skulle have håret vasket.
Da mormor blev gammel begyndte hun at opføre sig mærkeligt; far og mor sagde at hun var forkalket (senildement). Det startede med at hun kom efter sin mælk på de mærkeligste tidspunkter. Jeg husker engang hvor jeg var syg og lå på sofaen inde i stuen. Jeg havde nogle blade at læse i; da kom mormor ind til mig og begyndte at drille mig og jeg kunne ikke få hende til at holde op, så jeg rullede et blad sammen og smed efter hende; jeg ramte hende i hovedet og så begyndte hun at græde og gik ind til min mor og sladrede.
Til sidst blev mormor så senil, at far og mor besluttede at hun måtte på plejehjem. De fandt et plejehjem i Horne hvor hun kom ned og siden så jeg hende ikke mere, men jeg kan huske at far og mor tog til mormors begravelse. Senere var alle mors søskende på besøg for at dele mormors indbo. Som den eneste udenforstående, fik jeg fik lov til at overvære hvordan det foregik. Det foregik på den måde, at den ældste af børnene først valgte en ting, derefter den næstældste osv. Indtil alle tingene var fordelt. Det forløb stille og roligt og alle var tilfredse med måden det var gjort på.

Kirsten blev gift med Christian Madsen 3 den 15-11-1903 i Landet Kirke, Landet Sogn, Tåsinge, Svendborg Amt. Christian blev født den 8-11-1874 i Førby, Hundborg Sogn, blev døbt den 3-1-1875 i Hundborg Sogn, Hundborg Herred, Thisted Amt, døde den 4-2-1937 i Amtssygehuset i Ringe, Gudme Herred, Svendborg Amt i en alder af 62 år, og blev begravet den 10-2-1937 i Ellested Sogns Kirkegård, Vinding Herred.
Billede

forrige  3. generation  Næste
4. Niels Christensen Madsen Stoiholm, søn af Mads Christensen og Maren Christensdatter Stoiholm, blev født den 7-12-1832 i Førby, Hundborg Sogn, blev døbt den 9-12-1832 i Førby, Hundborg Sogn, døde den 14-10-1894 i Thisted sygehus i en alder af 61 år, og blev begravet den 18-10-1894 i Vorupør kirkegård.

Notater: *
Niels Christensen Madsen Stoiholm arbejdede som ufaglært tømrer i Vorupør/Thisted området


Født: KB Thisted Hundborg Jannerup 1814-1853_Opslag 32.tif

1832 Den 7 dec. Født Niels Christensen Madsen Stoiholm.
Forældre husmand Mads Christensen Stoiholm og hustru Maren Christensdatter i Førbye.
Døbt i kirken den 9 dec.
Fadder: Maren Christensdatter, Mette Bertelsdatter, Christen Jensen, Christen Schÿtte, Christen Wilsen.
Jvfør_ 234
Anmærkninger: ??????? intro ?????? 13 januar 1833

Død:
d. 14 oktober 1894 på Thisted sygehus
Begravet 18 oktober 1894 på Vorupør Kirkegård, Hundborg sogn, Hundborg Herred
Navn: Niels Christensen Madsen (Stoiholm)
Enkemand, Husejer i N. Vorupør, Hundborg sogn og Herred, født i Førby d. 7 december 1832 af forældrene Husmand Mads Christensen Stoiholm og hustru Maren Christensdatter, Førby.
Har været gift med Mariane Poulsen, Førby
Alder: 61 år
Begravet af Sognepræsten

I skifteprotokollen 1894/95 nr 173 står der (img_1987.jpg):
Husmand og tømrer Niels Christensen Madsen (Stoiholm) af Nørre Vorupør by i Hundborg Sogn, død på sygehuset i Thisted 62 år gammel. Efterlader sig en myndig og en umyundig søn, jvfør nr 148-18 91/92 (hustruens skifte) (img_1989.jpg)
Skifte begyndt 27/10-94, register i skiftesamling 5/11-94

I skiftet står der: (img_1992.jpg)
År 1894 den 6 Novbr blev Hillerslev - Hundborg samkaldt skiftsamt sat på ...kontoret i Thisted betjent af den ordinære skifteforvalter H. Clausen med undertegnede vidner, hvor da foretager dødsboet efter husmand Niels Christensen Madsen (Stoiholm) og hustru Mariane Poulsen af Nørre Vorupør By i Hundborg Sogn, afgående ved døden 14 okt 1894 og 18 okt 1891.
Skifteforvalteren bemærkede at afdødes arvingers navn og ... at være
1. Sønnen Christian Madsen, født 8 Nov 1874
2. -"- Otto Madsen, født 5 august 1877
hvorfor som ....... ladet foretage registrering af Bank ..... og fundet denne...... ........ .........der er afholdt den 27the indført i registreringsprotokollen for Hundborg ...... fol 72

(img_1994.jpg)
Ifølge ..... mødte den mindreårige arving Christian Madsen personlig, hvorfor husmand og fisker Niels Poulsen af Stenbjerg mødte og beskikkedes ...... som kurator for den mindreårige og som værge for den mindreårige Otto Madsen.
Boets værdi opgøres til nøjagtig kr. 100,00. De mødte vedgik derfor arv og gæld..........
Endelig vedtages det at søge boet solgt, ejendommen Matrikel no 24C i Vorupør By, Hundborg Sogn. Endvidere vedtages det at sælge boets løsøre.


Ft: Thisted Hundborg hundborg 1890_Opslag 130.tif
Niels Madsen, 57år, gift, husfader, Husmand
Mariane Poulsen, 40år, gift, husmoder
Deres børn, alle født i sognet:
Christian Madsen, 15år, ugift
Otto Madsen, 12år, ugift

Familierapport

Niels blev gift med Mariane Poulsen. Mariane blev født den 18-9-1849 i Nørhå, Hundborg, Thisted, blev døbt den 29-9-1849 i Hjemmedøbt, døde den 18-10-1891 i Stoiholm, Hundborg Sogn i en alder af 42 år, og blev begravet den 27-10-1891 i Vorupør kirkegård.

Børn af dette ægteskab:

2         i.  Christian Madsen (født den 8-11-1874 i Førby, Hundborg Sogn - døde den 4-2-1937 i Amtssygehuset i Ringe, Gudme Herred, Svendborg Amt)

         ii.  Otto Madsen (født den 5-8-1877)


5. Mariane Poulsen, datter af Poul Nielsen og Karen Marie Christensdatter, blev født den 18-9-1849 i Nørhå, Hundborg, Thisted, blev døbt den 29-9-1849 i Hjemmedøbt, døde den 18-10-1891 i Stoiholm, Hundborg Sogn i en alder af 42 år, og blev begravet den 27-10-1891 i Vorupør kirkegård.

Notater: *
Født: KB Thisted Hundborg Nørhå 1845-1866 Opslag 44
18 sept 1849 født
Mariane Poulsen, hjemmedøbt af Holst Fabricius 23 sept, i kirken 11 nov.
Husmand og fisker Poul Nielsen og hustru Karen Marie Christensdatter i Steenberg
Faddere: Ane Madsdatter af Hvidbjerg T og Maren Pedersdatter af Steenberg, fiskermand Christen Christensen af Vorupør, Christen Gotlobsen og Jens Nielsen af Steenberg .
Jvf.reg. Fo 252 No 621
Anmærkning: ????????? 11 November

Konfirmeret: kb_thisted_hundborg_norhaae_1843_1865_opslag_36.tif

1864 konfirmeret
konfirmand Mariane Poulsen i Steenberg,
forældre: husmand og fisker Poul Nielsen og hustru Karen Marie Christensdatter i Steenberg
født i Steenberg 18 sept 1849
kundskab mg, opførsel mg
vaccineret 15 aug 1854 af ?Sauer?

Død: kb_thisted_hundborg_hundborg_1883_1892_fkvd____opslag_141.tif
Død den 18. oktober 1891, begravet 27. oktober, Mariane Poulsen,
Husmand Niels Madsen Støjholms Hustru i Stoiholm, Hundborg sogn, 42 år
Begravet på Vorupør Kirkegård

Dødsprotokol: Mariane Poulsen

Mariane blev gift med Niels Christensen Madsen Stoiholm. Niels blev født den 7-12-1832 i Førby, Hundborg Sogn, blev døbt den 9-12-1832 i Førby, Hundborg Sogn, døde den 14-10-1894 i Thisted sygehus i en alder af 61 år, og blev begravet den 18-10-1894 i Vorupør kirkegård.


6. Daglejer Jens Hansen Jørgensen, søn af Skrædder Jørgen Hansen og Maren Albrechtsdatter, blev født den 23-4-1848 i Strammelse, Landet Sogn, Tåsinge, Svendborg Amt, blev døbt den 21-5-1848 i Strammelse, Landet Sogn, Tåsinge, døde den 1-2-1921 i Odense Amtssygehus i en alder af 72 år, og blev begravet den 8-2-1921 i Odense Assistents Kirkegård.

Notater: *
Født: KB Svendborg Sunds Landet 1842-1853_Opslag 15

Viet: KB Svendborg Sunds Tved 1869-1891 __V_Opslag 9

Viet:KB Svendborg Sunds Tved 1869-1891 __V_____Opslag 8

Død: kb_odense_odense_odensesct_knud_1918_1926_opslag_57.jpg

FT_svendborg_sunds_landet_strammelse_et_hus_no_4_fattighus_1880.jpg

FT_svendborg_sunds_landet_strammelse_fattighus_1890.jpg


FT_Svendborg_Sunds_Landet_1901

FT_Svendborg_Sunds_Landet_1906_Opslag_55

Maren og Jens

Konfirmeret 1. søndag efter Påske i Landet Kirke
Separeret ca. 1901 i Svendborg Amt


Jens Hansen Jørgensen var en meget fattig mand, han slog skærver og kunne tjene næsten en krone om dagen, når det gik godt. Familien boede i Strammelse Hospital, der var et fattighus for familier uden midler.

Jens blev gift med Maren Kirstine Hansen 4 den 24-12-1878 i Tved Kirke, Svendborg, Denmark. Maren blev født den 28-7-1856 i Tved, Svendborg Amt, blev døbt den 12-10-1856 i Tved, Svendborg Amt, døde den 23-2-1920 i Odense Amtssygehus i en alder af 63 år, og blev begravet den 28-2-1920 i Odense Assistents Kirkegård.

Børn af dette ægteskab:

          i.  Marie Caroline Pedersen (født den 16-4-1876 i Tved sogn, Sunds Herred, Svendborg amt)

         ii.  Maren Sophie Jørgensen (født den 3-2-1878 i Tved sogn, Sunds Herred, Svendborg amt)

        iii.  Niels Jørgensen (født den 23-3-1879 i Tved sogn, Svendborg amt - døde den 13-4-1933 i Ringsted, Iowa, USA)

3        iv.  Kirsten Jørgensen (født den 18-8-1881 i Strammelse, Landet Sogn, Tåsinge - døde den 13-7-1958 i Plejehjemmet "Gamle Møllegård, Horne Sogn)

          v.  Karoline Ane Kirstine Jørgensen (født i 1885 i Landet sogn, Svendborg amt)

         vi.  Hans Peder Jørgensen (født den 18-2-1886 i Strammelse, Landet sogn, Svendborg amt - døde den 2-7-1966 i Idaho Falls, Bonneville, Idaho)

        vii.  Julie Kristine Jørgensen (født i 1889 i Landet sogn, Svendborg amt)

       viii.  Hansine Jørgine Jørgensen (født den 27-9-1890 i Strammelse, Landet sogn, Svendborg amt - døde den 17-7-1977)

         ix.  Jacob Jørgensen (født den 4-3-1893 i Svendborg Sunds Landet Strammelse - døde den 7-4-1919 i Chicago, USA)

          x.  Olga Frederikke Jørgensen (født den 18-4-1895 i Strammelse, Landet sogn, Svendborg amt)

         xi.  Laura Elvira Jørgensen (født den 3-1-1898 i Strammelse, Landet sogn, Svendborg amt)

        xii.  Mathilde Marie Magdalene Jørgensen (født den 27-6-1899 i Strammelse, Landet sogn, Svendborg amt)

       xiii.  Alhed Jørgensen (født den 12-8-1901 i Strammelse, Landet sogn, Svendborg amt - døde den 27-6-1950)
7. Maren Kirstine Hansen,4 datter af Niels Hansen og Caroline Pedersen, blev født den 28-7-1856 i Tved, Svendborg Amt, blev døbt den 12-10-1856 i Tved, Svendborg Amt, døde den 23-2-1920 i Odense Amtssygehus i en alder af 63 år, og blev begravet den 28-2-1920 i Odense Assistents Kirkegård.

Notater: *
Født: KB Svendborg Sunds Tved 1829-1868 F_______Opslag 103.tif

Viet: KB Svendborg Sunds Tved 1869-1891 __V_Opslag 9.tif

Viet:KB Svendborg Sunds Tved 1869-1891 __V_____Opslag 8.TIF

Død: kb_odense_odense_odenseansgar_1915_1922_opslag_250.jpg
*************************************
Maren Kirstine havde 12 børn, hvoraf 3 sønner emigrerede til Amerika. Det voldte hende store bekymringer og ud fra hendes breve har hun ikke haft særlig megen kontakt med nogen af dem.

Herunder kan du læse nogle af de breve Maren Kirstine skrev til sine sønner i Amerika. Jeg har renskrevet brevene herunder, men fors gt at bevare indholdet intakt. Du kan selv læse de originale breve ved at klikke på linkene herunder.

Brev 19 maj 1914
Odense d 19/5-1914
Kære elskede søn
Ja da det nu er så længe siden jeg skrev til dig og aldrig får noget svar fra dig kære dreng, hvordan kan det dog være at du jo aldrig skriver mere til mig, du må jo dog tit kunne forstå at jeg længes forfærdenligt efter at høre fra dig, jeg er jo aldrig rask, og bliver heller aldrig mere og så er det jo tungt at i aldrig skriver, det letter dog altid når man hører lidt fra sine kære børn, men nu har du vel nok glemt din gamle moder min kære dreng, ja, jeg må være glad for at jeg må være her for jeg kan jo ikke tåle at røre mig til noget, men her er jo heller ikke noget videre at bestille, så jeg går jo som jeg selv vil og kan, men så tjener jeg heller aldrig en øre, for han har ikke haft arbejde siden d. 9 januar, for her er ikke spor af arbejde her på Fyn eller Odense.
Jeg har lige ligget i 3 uger af nerve anfald, det vil sige det er mit hjerte det er så dårligt. Det kan jeg ikke komme mig for, og så hele den højre side fra lænden og til knæet. Vi er jo nu flyttet her til den 21 april, men det er en dårlig kælderlejlighed vi har fået, for her er for koldt for mig og bo, men så flytter han vist til efteråret igen for her er ikke noget at tjene i.
Hvordan har i det hvad bestiller du lille Hans Peter, er i raske, vil du nu skrive til mig kære lille søn for du kan tro jeg er næsten altid syg, meget af sorg, der er jo heller ikke nogen af de andre der skriver, selv om jeg så skriver 15 gange til dem. Jeg har heller ikke hørt fra Niels og Jakob heller siden Jul. Jeg har dog strikket et par strømper til hver af dem og til Niels's den lille og sendt til dem, til Jakobs og niels fødselsdag, men de lader mig ikke engang vide om de har fået dem. Jeg synes da det er synd, de er så mange de kunne da sagtens skrive 1 par ord til mig da der er så længe siden; Nu vil jeg slutte for denne gang i håbet om at høre fra dig endnu en gang min kære dreng og hils din kone og du selv være hilset på det hjerteligste fra din moder; Lev vel i Jesu Navn.
Når du skriver vil du så skrive adressen til A. Nielsen, Damhusvej No 74 pr. Odense og ikke mit navn, (undtagen fru Nielsen) for her kalder de os for fruer alle sammen.
Skriv da snart min lille dreng
Jeg skriver nu Nielsens adresse uden på brevet så kommer det nok tilbage igen hvis du ikke får det
(Landsogn: Odense/Skibby/Damhusvej)

Brev 19 nobember 1918
Odense d 19/11-1918
Kære søn og kone
Ja kære lille Niels, jeg vil nu prøve på endnu en gang og skrive til dig for om muligen håb om at høre fra jer; ja nu er jo da krigen slut, hvorfor vi kan jo takke de tapre Amerikanere, det har jo også været mange slemme og hårde tider vi har levet i, ja jeg ved jo ikke kære elskede søn om i har haft sådanne besværligheder med at få noget at købe, noget til føden som os her hjemme, men det bliver jo selvfølgelig ved at være dyrt endnu i mange år og dersom vi endda så kunne få noget at købe, men her er ikke andet de stakkels fortørrede byggryn; Kødet er jo ikke til at få og nu er der begyndt at komme en smule flæsk, men det må de selv slås om.
Vi får jo kun hvert et ½ pund smør om ugen ½ pund brødskiver om dagen, hverken fedt eller kaffe eller The uden tjørneblade. Kaffen består af ?Amrödder? som folk samler i skovene og jeg har fået noget Bog også samlet i skoven, Ja lille Niels det er jo ikke som da du var her i Danmark og de tider kommer jo aldrig mere tilbage at vi kan købe noget så billigt, og det er jo mest sådanne nogle gamle svagelige og fattige mennesker som mig der er ene der ikke kan få noget, ja vi kan få til ½ pund mel om måneden til sovs til vores kartofler, og jeg er jo så dårligt gående nu at jeg må gå ved 2 stokke og i denne tid har jeg måtte ligge med Tjærejutte på begge mine ben fra knæene og op på begge hofterne af den slemme nervegigt som jeg har lidt af nu i 10 år.
Ellers alle dine søskende har det jo godt, Elvira har været hjemme og passe mig i 14 dage, jeg får da fri læge og medicin, så får jeg alderdomsunderstøttelse 30 kr om måneden; ja det vil sige med dyrtidshjælp 9 kr, men det bliver jo taget fra os nu så det er ikke ret meget både til føde, husleje, ildebrændsel, men de andre søskende særlig lille gode Hansine har været gode til at hjælpe med huslejen, ja min gode dreng nu vil jeg håbe at du må modtage mit brev og jeg beder dig endnu en gang, fortæl mig om du ved noget om Hans Peter og lille Jakob, for Hans Peter har vel nok været med i fronten, ja så tror jeg nok at jeg vil slutte for denne gang med håb om at du skriver for nu er der vel nok åbent igen for sejladsen, og så ønsker jeg jer alle sammen en glædelig jul og et godt nytår,
Hvor mange små børn har i nu, Lev nu vel alle sammen og mange kærlige hilsener fra os alle her hjemme, ja Kirstine har da slagtet en god gris, hun var her ude sidste fredag,
Ja, lev vel i Jesu navn
Fra din altopofrende moder
Maren Kirstine Hansen
Vindegade no 137 II sal
Odense
Danmark
Ja den gamle kone der bor nedenunder har da fået brev fra sin søn derovre og en svensker har også fået brev fra sin søn.
Har du ikke fået brev fra Rasmus Lakkendrup fra Tåsinge for han har fået din adresse hos mig i sommer

Brev 30 november 1918
Stadt Hamborg Nørrebro 30/11-1918
Kære Broder
Jeg vil skrive et par ord til dig for at høre hvorledes i har det i amerika. Det er for moder jeg skriver nu; hun er syg og har været ved at dø og hun vil så gerne vide om Hans Peter og Jakob er med i krigen, hun har aldrig fred og ro fordi hun tænker på altid om de to er med i krigen.
Kære broder der er nu mange år siden jeg fik brev fra dig, da var jeg 15 år nu er jeg fyldt 20, mine andre søskende har det alle godt. Vil du ikke nok skrive et par ord til os og fortælle os hvor Jakob og Hans Peter er.
Hvis de er ved fronten og du skriver til dem så giv dem min adresse og bed dem skrive til mig.
Jeg lægger et billede indeni dette brev, vil du nok sende det til dem. Det er af mig og min kæreste, en svensk sømand der hedder Sture Borgh. Moder kan så godt lide ham så det går nok med os to. Hvorledes har du det ellers derovre, det er vel strenge tider i Amerika også.
Moder bor nu i Lvindegade 137 2 sal hvis du vil skrive til hende og jeg vil ønske og håbe at dette brev må komme dig vel i hænde så vi kan få høre et par ord fra jer engang imellem inden moder går bort.
Og så tror jeg nok jeg vil slutte for denne gang med mange hilsener til jer alle fra jeres hengivne sæster og fra moder og skriv nu snart til os igen.
Min adresse
Laura Elvira Jørgensen
Cafe Stadt Hamborg
Nørrebro 27 Odense Fyn Danmark

Brev 11 juni 1919
Brev 16 juli 1919
Brev 09 august 1919
Brev 12 december 1919
Brev 13 december 1919
Brev 30 december 1919
Brev 14 februar 1920
Brev 15 februar 1920
Brev 15 februar 1920
Brev 24 februar 1920
Brev 03 marts 1920
Brev ingen dato 1920

Maren og Jens

Konfirmeret 2. oktober 1870 i Tved Kirke
Boede på Damhusvej 74, Odense og senere
i Krudthusgade 17, Odense til sin død
Maren Kirstine døde af Den Spanske Syge i 1920

Maren blev gift med Daglejer Jens Hansen Jørgensen den 24-12-1878 i Tved Kirke, Svendborg, Denmark. Jens blev født den 23-4-1848 i Strammelse, Landet Sogn, Tåsinge, Svendborg Amt, blev døbt den 21-5-1848 i Strammelse, Landet Sogn, Tåsinge, døde den 1-2-1921 i Odense Amtssygehus i en alder af 72 år, og blev begravet den 8-2-1921 i Odense Assistents Kirkegård.
Billede

forrige  4. generation  Næste
8. Mads Christensen, søn af Christen Jensen Weje og Maren Christensdatter, blev født den 11-10-1789 i Vorupør, Hundborg sogn, Thisted Amt, blev døbt den 12-12-1789 i Jannerup Kirke, døde den 5-7-1871 i Støjholm, Førby, Jannerup sogn, Hundborg Herred, Thisted Amt i en alder af 81 år, og blev begravet den 15-7-1871 i Vorupør gl. kirkegård.

Notater: *
Født: KB Thisted Hundborg Jannerup 1787-1802_Opslag 13
Faddere :
Zidsel Salomonsdatter bar barnet, Zidsel Christensdatter fulgte med, Jens Østergård, Christen Salomonsen, alle af Jannerup og Marens Jensdatter af Vangså, tjener i Vangså, hos Anders Nielsen.

Viet: KB Thisted Hundborg Jannerup 1814-1853_Opslag 121
Vielse: 22-11-1817 vies i Jannerup Kirke.
Mads Christensen 28 år (fisker for faderen i Vorupør) og
Maren Christensdatter (Støjholm) 21 år, bor hjemme hos moderen, Christen Støjholms enke i Førby
Forlovere:
Chresten Hede og Chresten Worup begge af Worupør.

Død: kb_thisted_hundborg_hundborg_1868_1882_opslag_207.Tif
Død:
aftægtsmand og enkemand Mads Christensen 5 juli 1871, 83 år. gl. begravet.
15 juli 1871 Worupør gamle kirkegård.
han døde hos sønnen husmand Niels Madsen i Støjholm i Førby

Familierapport

FT Thisted Hundborg Hundborg 1834_Opslag 22
Navn: Alder: Civilstand: Stilling i husstanden: Erhverv: Fødested:
Mads Christensen, 41år, gårdmand,husfaderfødt her i sognet,
Maren Christensdatter, 38 år, gift, hans konefødt Nørhaa,
Deres børn, alle født i sognet:
Ole Madsen, 16 år, ugift
Maren Kirstine Madsdatter, 15 år, ugift
Christen Madsen, 13 år, ugift
Christen Madsen, 10 år ugift
Jens Madsen, 8 år, ugift
Peder Madsen, 5 år ugift
Niels Madsen, 2 år, ugift

Thisted, Hundborg, Hundborg, Førbye Bye, et Huus, 140, FT-1840
Navn: Alder: Civilstand: Stilling i husstanden: Erhverv: Fødested:
Mads Christensen, 51, Gift, Huusmand, lever af sin Jordlod
Maren Christensdatter45 Gifthans Kone
Ole Madsen21 Ugiftderes Børn
Christen Madsen19 Ugiftderes Børn
Christen Madsen16 Ugiftderes Børn
Jens Madsen14 Ugiftderes Børn
Peder Madsen9 Ugiftderes Børn
Niels Madsen7 Ugiftderes Børn
Otte Madsen2 Ugiftderes Børn
Maren Kirstine Madsdatter20 Ugiftderes Børn

ft_thisted_hundborg_hundborg_1850_opslag_24.tif
Navn: Alder: Civilstand: Stilling i husstanden: Erhverv: Fødested:
Mads Christensen, 61, Gift, Huusfader, Her i Sognet
Maren Christensdatter, 54, Gift, hans Kone, Her i Sognet
Ole Madsen, 31, Ugift, deres Børn, Her i Sognet
Christen Stoiholm Madsen, 28, Ugift, deres Børn, Her i Sognet
Christen Madsen, 26, Ugift, deres Børn, Her i Sognet
Jens Madsen, 24, Ugift, deres Børn, Her i Sognet
Peder Madsen, 21, Ugift, deres Børn, Her i Sognet
Niels Madsen, 18, Ugift, deres Børn, Her i Sognet
Otto Madsen, 12, Ugift, deres Børn, Her i Sognet
Maren Kirstine Madsdatter, 30, Ugift, deres Børn, Her i Sognet

FT_thisted_hundborg_hundborg_1860_opslag_18.tif
En ejendom, Støjholm kaldet.
Navn: Alder: Civilstand: Stilling i husstanden: Erhverv: Fødested:
Mads Christensen, 70 år, (husmand)født i Hundborg sogn
Maren Christensdatter, 63 år, (kone)født i Hundborg sogn
Ole Madsen, 42 år, ugift, deres barn, født i sognet
Christen Madsen, 36 år, ugift, deres barn, født i sognet
Jens Madsen, 33 år, ugift, deres barn, født i sognet
Peder Madsen, 30 år, ugift, deres barn, født i sognet
Niels Madsen, 27 år, ugift, deres barn, født i sognet
Otto Madsen, 21 år, ugift, deres barn, født i sognet
Maren Kirstine Madsdatter 40 år, ugift, deres barn, født i sognet

nb. sønnen Niels Madsen overtager ejendommen Støjholm efter forældrene.

Mads blev gift med Maren Christensdatter Stoiholm den 22-11-1817 i Jannerup Kirke. Maren blev født den 25-2-1796 i Støjholm, Førby, Jannerup sogn, Hundborg Herred, Thisted Amt, blev døbt den 17-3-1796 i Hundborg Kirke, Jannerup Kirkebog, døde den 26-4-1868 i Støjholm, Førby, Jannerup sogn, Hundborg Herred, Thisted Amt i en alder af 72 år, og blev begravet den 6-5-1868 i Vorupør.

Ægteskabsnotater:
Ægteparret bosatte sig i Førby, på ejendommen Støjholm, som de senere overtog.
Mads Christensen har sikkert drevet fiskeri fra Vorupør strand, måske sammen med sønnerne, som alle bor hjemme mens de er halvgamle.

Børn af dette ægteskab:

          i.  Ole Madsen (født den 20-5-1818 i Stoiholm, Hundborg Sogn)

         ii.  Maren Kirstine Madsdatter (født den 3-1-1820 i Stoiholm, Hundborg Sogn)

        iii.  Christen Madsen (født den 3-1-1822 i Stoiholm, Hundborg Sogn)

         iv.  Christen Madsen (født den 21-4-1824 i Stoiholm, Hundborg Sogn)

          v.  Jens Madsen (født den 2-10-1826 i Støjholm, Førby, Jannerup sogn, Hundborg Herred, Thisted Amt - døde den 26-2-1906 i Vorupør, Hundborg sogn, Thisted Amt)

         vi.  Peder Madsen Stoiholm (født den 16-4-1829 i Stoiholm, Hundborg Sogn)

4       vii.  Niels Christensen Madsen Stoiholm (født den 7-12-1832 i Førby, Hundborg Sogn - døde den 14-10-1894 i Thisted sygehus)

       viii.  Marie Madsdatter (født den 30-3-1836 i Førby, Hundborg Sogn)


9. Maren Christensdatter Stoiholm, datter af Christen Christensen Stoiholm og Maren Olufsdatter (Olesdatter), blev født den 25-2-1796 i Støjholm, Førby, Jannerup sogn, Hundborg Herred, Thisted Amt, blev døbt den 17-3-1796 i Hundborg Kirke, Jannerup Kirkebog, døde den 26-4-1868 i Støjholm, Førby, Jannerup sogn, Hundborg Herred, Thisted Amt i en alder af 72 år, og blev begravet den 6-5-1868 i Vorupør.

Notater: *
Født: KB Thisted Hundborg Jannerup 1787-1802_Opslag 74
f. 25.02.1796 i Førby i Hundborg sogn., døbt 02.03.1796 i Hundborg kirke. Jannerup kirkebog.
1796 Den 25 feb. Fødte Christen Stoiholms kone i Førbye Maren Olesdatter et pigebarn til verden, som d. 2. Marts blev døbt i Jannerup kirke og kaldet Maren. Fadder: Birthe Christensdatter og Maren Jensdatter af Vorup, Jens Ryltoft af Vorupør, Peder Sørensen af Uddemark, Christian Nielsen af Vorupør.

Fra Oskar Madsens slægtsbog
Faddere:
Else Christensensdatter af Støjholm bar barnet, Maren Jensdatter af Worupør fulgte med, Peder Sørensen af Udemark, Jens Ryltoft og Christen Nielsen, begge af Worupør.

Konfirneret: kb_thisted_hundborg_jannerup_1802_1814_opslag_336.tif
1814 Søndag efter påske d. 17 april blev efterfølgende drenge og piger konfirmeret i Hundborg Kirke. 17 år gl.


Forlovelse KB Thisted Hundborg Jannerup 1814-1853_Opslag 121

1817 Mads Christensen 28 år...... hos faderen i Worupøer og Maren Christensdatter Stojholm 21 år hjemme hos moderen Christen Stojholms enke i Førbye. Forlovere: Christian Worup og Christen Heede. Viet den 22 nov. Hun blev gift med Mads Christensen., gift 22.11.1817 i Jannerup kirke.

Død: kb_thisted_hundborg_hundborg_1868_1882_opslag_223.tif
26 april 1868 dør aftægtsmand Mads Christensens kone i Støjholm, Maren Christensdater (71 år), begravet 6 maj 1868 i Worupør

Maren blev gift med Mads Christensen den 22-11-1817 i Jannerup Kirke. Mads blev født den 11-10-1789 i Vorupør, Hundborg sogn, Thisted Amt, blev døbt den 12-12-1789 i Jannerup Kirke, døde den 5-7-1871 i Støjholm, Førby, Jannerup sogn, Hundborg Herred, Thisted Amt i en alder af 81 år, og blev begravet den 15-7-1871 i Vorupør gl. kirkegård.

10. Poul Nielsen, søn af Niels Andersen og Maren Andersdatter, blev født den 10-9-1818 i Fiskerlejet Stenbjerg, Nørhaa, ThistedThy, døde den 15-6-1879 i Nørhå, Hundborg, Thisted i en alder af 60 år, og blev begravet den 22-6-1879 i Nørhå, Hundborg, Thisted.

Notater: *
Født: KB Thisted Hundborg Nørhå 1814-1852_Opslag 9
Født dato 10. Sept.1818
Barnets navn: Povel
Forældre: fisker Niels Andersen og hans hustru Maren Andersdatter af Steenberg
Døbt: hjemme 11 september, i kirken 22 nov.
Faddere: Kirsten Andersdatter, Nørgaard fra Førbye og Dorthe Pedersdatter fra Legind, husmand Jens Heilo og ungkarl Niels Pedersen Hij ?? af Nøraae og Jens Nielsen Munk fra Legind
Jvfr:
No. 12
Ho. 235
Lit P

Konfirmeret: kb_thisted_hundborg_hundborg_1814_1839_opslag_105.tif
Navn og opholdssted: Poul Nielsen, for Berg Skousen i worupør
Forældre: Husmand Niels ASndersen og hustru Maren Andersdatter i Steenberg
Alder og dato ved dåb: 17½ år, dåbsattest fra hr pastor Brammer i Snedsted, født d. 10 sept. 1818, hjemmedødt.
Vaccineret 30 juli 1828
Kundskab og opførsel: udmærket veloplyst og hæderlig

Forlovet: kb_thisted_hundborg_noerhaa_1783_1814_opslag_90.tif
d 25 juli tillysning for Poul Nielsen af Nørhaa, født 10 sept 1818, vaccineret 30 juli 1828 af Wittendorf og Karen Marie Christensdatter, født 3 april 1818, vaccineret 12 juni 1828 af Wittendorf ?? påtænkte ægteskab. derfor indgåes undertegnede som forlovede.
Nørhaae d 25 juli 1845
Christen Pedersen og Christen Bertelsen

Viet: kb_thisted_hundborg_noerhaa_1814_1852_opslag_145.tif
Ungkarl Poul Nielsen, 27 år, Vaccineret i Steenberg
Pigen: Karen Marie Andersdatter, 27 år, vaccineret i Steenberg
Forlovere: Christen Berthelsen, Christen Pedersen
Viet d. 31. august 1845
Jvfr. Tj 233 N12,
IP 246 No 319

Død: KB Thisted Hundborg Nørhå 1866-1891_Opslag 154.tif
Død: 15 juni 1879, begravet 22 juni 1879, Povl Nielsen, husmand og fisker i Stenbjerg, 1. gang gift, 61 år

Ft 1850: ft_thisted_hundborg_norhaae_1850_opslag_17.tif
Poul Nielsen 32 Gift Fisker og Huusfader Steenberg
Karen Maria Christensdatter 32 Gift hans Kone Hvidberg v. Aa
Anders Svendsen 8 - Deres Børn Steenberg
Dorthea Svendsen 6 - Deres Børn Steenberg
Niels Poulsen 4 - Deres Børn Steenberg
Mariane Poulsen 1 - Deres Børn Steenberg

Ft 1855: ft_thisted_hundborg_norhaae_1855_opslag_17.tif
Poul Nielsen, 36 år, gift, fisker oghusfader, født her i sognet
Karen Christensen, 37 år, gift, hans kone, Hvidberg V. Aa, Thisted Amt
Deres børn, alle født i sognet:
Niels Poulsen, 9 år
Mariane Poulsen, 6 år
Christen Poulsen, 2 år
Husfaderesn stedbørn, født her i sognet
Anders Svendsen, 13 år
Dorteha Svendsdatter, 11 år

Ft 1860: ft_thisted_hundborg_norhaae_1860_opslag_14.tif
Poul Nielsen, 42 år, gift, fisker, født Steenberg, Nørhaae sogn
Karen Christensen, 42 år, gift, hans kone
Deres børn, alle født i sognet:
Anders Svendsen, 18 år
Dorteha Svendsdatter, 16 år
Niels Poulsen, 14 år
Mariane Poulsen, 11 år
Christen Poulsen, 8 år
Jørgen Poulsen, 1 år

Ft 1870: ft_thisted_hundborg_hundborg_1870_opslag_28.tif
Poul Nielsen, 52 år, gift, fisker, født Nørhaae
Karen Marie Christensen, 52 år, gift, husmoder, født Hvidbjerg V. Aa
Deres børn, alle født i sognet:
Niels Poulsen, 23 år, fisker
Mariane Poulsen, 20 år, væverske
Jørgen Poulsen, 11 år

Familierapport


Begivenheder i hans liv:

• Beskæftigelse: Fisker og Husmand

Poul blev gift med Karen Marie Christensdatter den 31-8-1845. Karen blev født den 2-12-1817 i Nørhå, Hundborg, Thisted, blev døbt den 18-1-1818 i Nørhå, Hundborg, Thisted, døde den 11-12-1884 i Stoiholm, Hundborg Sogn i en alder af 67 år, og blev begravet den 21-12-1884 i Nørhå, Hundborg, Thisted.

Ægteskabsnotater: *
Trolovet: kb_thisted_hundborg_norhaae_1783_1814_opslag_90.tif

Børn af dette ægteskab:

          i.  Niels Poulsen (født den 27-11-1846 i Nørhå, Hundborg, Thisted)

5        ii.  Mariane Poulsen (født den 18-9-1849 i Nørhå, Hundborg, Thisted - døde den 18-10-1891 i Stoiholm, Hundborg Sogn)

        iii.  Christen Poulsen (født den 21-2-1853 i Nørhå, Hundborg, Thisted)

         iv.  Mette Marie Poulsen (født den 12-8-1858 i Nørhå, Hundborg, Thisted - døde i 1858 i Nørhå, Hundborg, Thisted)

          v.  Jørgen Poulsen (født den 30-7-1859 i Nørhå, Hundborg, Thisted - døde den 18-5-1944 i Stenbjerg)


11. Karen Marie Christensdatter, datter af Christen Christensen Søe og Bodil Christensdatter (Konge), blev født den 2-12-1817 i Nørhå, Hundborg, Thisted, blev døbt den 18-1-1818 i Nørhå, Hundborg, Thisted, døde den 11-12-1884 i Stoiholm, Hundborg Sogn i en alder af 67 år, og blev begravet den 21-12-1884 i Nørhå, Hundborg, Thisted.

Notater: *
Født: KB Thisted Hundborg Nørhå 1814-1852_Opslag 56.tif
Født 2 december 1884 Karen Marie
Forældre: Gårdmand og fisker Christen Christensen Søe og hans hustru Bodil Christensdatter Konge af Steenberg
Døbt: hjemme 2 december, i kirken 18 januar 1818
Faddere: Boelsmand Niels Høys kone, Maren Christensdatter fra Ustrup, ??? Maren Eriksdatter, fadderne: Bertel Christensen, Erik Christensen og Niels Andersen Boelerjan, alle af Steenberg.
Lit.V2, No 12, Fol: 230
Konen indført den 18 juni 1818

Konfirmeret: kb_thisted_hundborg_noerhaa_1814_1852_opslag_124.tif
1832, Konfirmandens navn: Karen Marie Christensdatter,
Forældrenes navn og bopæl: Husmand Christen Søe og hustru Bodil Christensdatter Konge i Steenberg
Konfirmanden født 2. December 1817
Gode kundskaber og opførsel
Vaccineret d. 30 juli 1828 af Wittendorff

Viet 1. gang: kb_thisted_hundborg_norhaae_1814_1852_opslag_144.tif
17 april 1843 viet
Fruentimmer Karen Marie Christensdatter ved Steenberg, 25 år
Ungkarl Svend Christian Christensen, 20 år
Fol 234 no 7 og
Fol 246 no 32 gl

Ægtefælle død: kb_thisted_hundborg_norhaae_1814_1852_opslag_203.tif
24 ? sept 1844 død
Svend Christian Christensen, husfader og fisker i Steenberg, 21 år, 1 gang gift, druknet i Vesterhavet
Fol 233 No 7


Viet 2. gang: kb_thisted_hundborg_norhaae_1814_1852_opslag_145.tif
31 aug 1845 viet
Pigen Karen Marie Christensdatter ved Steenberg, 27 år
Ungkarl Poul Nielsen, 27 år ved Steenberg
Fol 233 no 12
Fol 246 no 19

Død: kb_thisted_hundborg_hundborg_1883_1892_opslag_132.tif

Død 11 december 1884, begravet 21 december 1884
Karen Marie Kristensen, fattiglem, enke efter Poul Nielsen i Steenberg, død i Stoiholm i Førby 66 år, begravet på Nørhaa Kirkegård

Karen blev gift med Poul Nielsen den 31-8-1845. Poul blev født den 10-9-1818 i Fiskerlejet Stenbjerg, Nørhaa, ThistedThy, døde den 15-6-1879 i Nørhå, Hundborg, Thisted i en alder af 60 år, og blev begravet den 22-6-1879 i Nørhå, Hundborg, Thisted.

Karen blev derefter gift med Svend Christian Christensen den 17-4-1843 i Thisted, Hundborg; Nørhå. Svend blev født i 1823 og døde i 1844 i Nørhå, Hundborg, Thisted i en alder af 21 år.

Børn af dette ægteskab:

          i.  Anders Svendsen (født i 1842 i Steenberg, Nørhåe)

         ii.  Dorteha Svendsdatter (født i 1844 i Steenberg, Nørhåe)


12. Skrædder Jørgen Hansen, søn af Smed i Bjerreby Hans Hansen og Sophie Cathrine Graff, blev født den 8-12-1824 i Gjesinge, Bjerreby Sogn, Tåsinge, blev døbt den 16-1-1825 i Gjesinge, Bjerreby Sogn, Tåsinge, døde den 17-6-1909 i Strammelse, Landet sogn, Svendborg amt i en alder af 84 år, og blev begravet den 22-6-1909 i Strammelse, Landet sogn, Svendborg amt.

Notater: *
Jørgen Hansen blev hjemmedøbt d. 8. december 1824 i Gjesinge
Jørgen Hansen blev konfirmeret d. 7. april 1839 i Bjerreby Kirke.

Forlovet: KB Svendborg Sunds Landet 1842-1853_Opslag 96.tif

Folketællng: FT_Svendborg_Sunds_Landet_Et_hus_17_FT_1850_C0710_DDA.tif
Navn: i husstanden: Jacob Hansen lever af sin jordlod født i Sognet
Anne Katrine Larsdatter hans Kone, født Landet Sogn, Svendborg Amt
Valdborg Hansdatter født Landet Sognet

Albrecht Eriksen, 70år, husmand, født Marstal Sogn på Ærø
Anne Nielsdatter, 59år, Kone født her i Sognet
Jørgen Hansen, 26år, husfader, svigersøn, skrædder, født Bjerreby Sogn, Svendborg Amt
Maren Albrechtsdatter, 26år, hans Kone, født her i Sognet
Jens Jørgensen, 2år, ugift, deres søn. født her i Sognet

Jens Clausen og indsidder og Væver født i Sognet
Anne Christoffersdatter Kone født i Sogn, Svendborg Amt
Ellen Nielsen enke, Lever af sin jordlod, Husmoder
Morten Rasmussen søn i Sognet

Jørgen blev gift med Maren Albrechtsdatter den 4-2-1848 i Landet Kirke, Landet Sogn, Tåsinge, Svendborg Amt. Maren blev født den 22-2-1825 i Strammelse, Landet Sogn, Tåsinge, blev døbt den 27-2-1825 i Strammelse, Landet Sogn, Tåsinge, døde den 17-1-1900 i Strammelse, Landet sogn, Svendborg amt i en alder af 74 år, og blev begravet den 22-1-1900 i Landet Kirke, Landet Sogn, Tåsinge, Svendborg Amt.

Børn af dette ægteskab:

6         i.  Daglejer Jens Hansen Jørgensen (født den 23-4-1848 i Strammelse, Landet Sogn, Tåsinge, Svendborg Amt - døde den 1-2-1921 i Odense Amtssygehus)

         ii.  Anne Jørgensen (født den 22-4-1850 i Strammelse, Landet sogn, Svendborg amt)

        iii.  Hans Jørgensen (født den 16-5-1852 i Strammelse, Landet sogn, Svendborg amt)

         iv.  Rasmus Jørgensen (født den 23-4-1854 i Strammelse, Landet sogn, Svendborg amt)

          v.  Lars Jørgensen (født den 9-1-1857 i Strammelse, Landet sogn, Svendborg amt - døde den 9-1-1857 i Strammelse, Landet sogn, Svendborg amt)

         vi.  Sophie Jørgensen (født den 7-5-1858 i Strammelse, Landet sogn, Svendborg amt - døde den 24-6-1858 i Strammelse, Landet sogn, Svendborg amt)

        vii.  Sophie Jørgensen (født den 16-6-1859 i Strammelse, Landet sogn, Svendborg amt)

       viii.  Kirsten Jørgensen (født den 1-12-1861 i Strammelse, Landet sogn, Svendborg amt)

         ix.  Jacob Jørgensen (født den 1-3-1865 i Strammelse, Landet sogn, Svendborg amt)


13. Maren Albrechtsdatter, datter af Daglejer Albrecht Eriksen og Anne Nielsdatter, blev født den 22-2-1825 i Strammelse, Landet Sogn, Tåsinge, blev døbt den 27-2-1825 i Strammelse, Landet Sogn, Tåsinge, døde den 17-1-1900 i Strammelse, Landet sogn, Svendborg amt i en alder af 74 år, og blev begravet den 22-1-1900 i Landet Kirke, Landet Sogn, Tåsinge, Svendborg Amt.

Notater: *

Maren blev hjemmedøbt d. 22 januar 1825 i Strammelse
Konfirmeret 1839 i Landet Kirke

Født: KB Svendborg Sunds Landet 1824-1842_Opslag 45.tif

Forlovet: KB Svendborg Sunds Landet 1842-1853_Opslag 96.tif

Maren blev gift med Skrædder Jørgen Hansen den 4-2-1848 i Landet Kirke, Landet Sogn, Tåsinge, Svendborg Amt. Jørgen blev født den 8-12-1824 i Gjesinge, Bjerreby Sogn, Tåsinge, blev døbt den 16-1-1825 i Gjesinge, Bjerreby Sogn, Tåsinge, døde den 17-6-1909 i Strammelse, Landet sogn, Svendborg amt i en alder af 84 år, og blev begravet den 22-6-1909 i Strammelse, Landet sogn, Svendborg amt.


14. Niels Hansen,5 søn af Indsidder og daglejer i Hundtofte Hans Madsen og Maren Nielsdatter, blev født den 3-5-1830 i Egehavehus, Stenstrup Sogn, Svendborg Amt og blev døbt den 20-6-1830 i Stenstrup Kirke, Sunds Herred, Svendborg Amt.

Notater: *
Niels blev konfirmeret d. 14. april 1844 i Stenstrup Kirke

født : KB Svendborg Sunds Tved 1829-1868 F_________Opslag 5 ?
gift: KB Svendborg Sunds Tved 1829-1868 F________Opslag 190.tif ?

Niels blev gift med Caroline Pedersen den 9-11-1855 i Tved Kirke, Sunds Herred Svendborg Amt, Denmark. Caroline blev født den 28-6-1832 i Middelfart, Odense, blev døbt den 9-9-1832 i Middelfart, Odense, og døde den 15-8-1888 i Tved sogn, Sunds Herred, Svendborg amt i en alder af 56 år.

Ægteskabsnotater: Viet: KB Svendborg Sunds Tved 1829-1868 F________Opslag 190.tif

Barn af dette ægteskab:

7         i.  Maren Kirstine Hansen (født den 28-7-1856 i Tved, Svendborg Amt - døde den 23-2-1920 i Odense Amtssygehus)
15. Caroline Pedersen, datter af Skomagermester i Middelfart Johan Jørgen Pedersen og Marie Warnke, blev født den 28-6-1832 i Middelfart, Odense, blev døbt den 9-9-1832 i Middelfart, Odense, og døde den 15-8-1888 i Tved sogn, Sunds Herred, Svendborg amt i en alder af 56 år.

Notater: Født: kb_odense_vends_middelfart_1823_1855_opslag_122.tif

Konfirmeret 1846 i Middelfart Kirke

Caroline blev gift med Niels Hansen 5 den 9-11-1855 i Tved Kirke, Sunds Herred Svendborg Amt, Denmark. Niels blev født den 3-5-1830 i Egehavehus, Stenstrup Sogn, Svendborg Amt og blev døbt den 20-6-1830 i Stenstrup Kirke, Sunds Herred, Svendborg Amt.
Billede

forrige  5. generation  Næste
16. Christen Jensen Weje, søn af Jens Christensen Weje og Kirsten Christensdatter, blev født den 13-3-1746 i Vorupør, Hundborg sogn, Thisted Amt og døde den 5-3-1835 i Vorupør, Hundborg sogn, Thisted Amt i en alder af 88 år.

Notater: *
Født: kb_thisted_hundborg_hundborg_jannerup_1715_1786_opslag_108.tif
Den 13. Marts er Jens Christensen Veje og Kirsten Christensdatters søn døbt i Jannerup kirke og kaldet Christen. Bertel Muncks hustru Sidsel Christensdatter bar barnet. Fadder: Christen Christensen Morberg og hans søn Christen Christensen, Niels Bach, Margrete Christensdatter Morberg og Kirsten, Christen Thomsens datter ved Stenberg.

Viet: kb_thisted_hundborg_jannerup_1715_1786_opslag_264.tif
Næsten umulig at læse
Viet:
1784 i Jannerup kirke
Chr. Jensen (Weje) med pige= Maren Christensdatter af Worupør


Død: kb_thisted_hundborg_hundborg_1814_1839_opslag_169.Tif

d. 5 marts 1835 Christen Jensen Weie 83 år, enke og aftægtsmand i Worupør
begravet 15 marts 1835

Familierapport

Parret bosætter sig ved havet, hvor de lever og virker hele deres liv. Kirkebøgerne er nærmest ulæselige for dette åremål, og umulig at datere, men af folketællings listerne fremgår familiens størrelse:
ft_thisted_hundbord_hundborg_1801_opslag_35.tif
Christen Jensen (Weye), 50 år, huusmand med lidet jord og fisker, fåer af fattiges penge
Maren Christensdatter, 50 år, konen
Jens Christian Christensen, 17 år,enroulleret matros, deres børn alle født i sognet
Anne Christensdatter, 14 år, deres børn alle født i sognet
Mads Christensen, 10 år, deres børn alle født i sognet
Christen Jensen, 7 år, deres børn alle født i sognet (dør som 16 årig)

Christen blev gift med Maren Christensdatter i 1784 i Jannerup Kirke. Maren blev født den 2-2-1749 i Jannerup, døde den 16-1-1832 i Vorupør, Hundborg sogn, Thisted Amt i en alder af 82 år, og blev begravet den 29-1-1832 i Vorupør, Hundborg sogn, Thisted Amt.

Barn af dette ægteskab:

8         i.  Mads Christensen (født den 11-10-1789 i Vorupør, Hundborg sogn, Thisted Amt - døde den 5-7-1871 i Støjholm, Førby, Jannerup sogn, Hundborg Herred, Thisted Amt)


17. Maren Christensdatter, datter af Christen Christensen og Helvig Christensdatter, blev født den 2-2-1749 i Jannerup, døde den 16-1-1832 i Vorupør, Hundborg sogn, Thisted Amt i en alder af 82 år, og blev begravet den 29-1-1832 i Vorupør, Hundborg sogn, Thisted Amt.

Notater: *
Født: kb_thisted_hundborg_jannerup_1715_1786_opslag_119.Tif
Dåb i Jannerup Kirke
2. Febr, Christen Christensen og Helvig Christensdatters barn døbt i Jannerup Kirke og kaldet Maren.
Faddere: Bertel Munchs hustru, Sidsel Christensdatter bar barnet, Christen Madsens datter Margrethe og den unge Anne Jørgensen fulgte ???
????? Andre faddere: Christen Wækild, Christen Jørgensen og Chr. Christensen Morbjerg ????


Død: kb_thisted_hundborg_hundborg_1814_1839_opslag_177.tif

død. d. 16 januar 1832, begravet d. 29 Januar 1832, Maren Christensdatter, 83 år aftægtsnyder Christen Jensen Weier's gård i Worupør.

Folketælling Thisted Hundborg Jannerup 1801_Opslag 13.tif

Maren Christensdatter 44 år i 1801
Børn
Christensen (Mads Christensen Stoiholm ?) 12 år i 1801
Niels Jenssen 9 år i 1801

Pernille Mathiasdatter 28 år i 1801

Maren blev gift med Christen Jensen Weje i 1784 i Jannerup Kirke. Christen blev født den 13-3-1746 i Vorupør, Hundborg sogn, Thisted Amt og døde den 5-3-1835 i Vorupør, Hundborg sogn, Thisted Amt i en alder af 88 år.

18. Christen Christensen Stoiholm, søn af Christen Jensen Frostholm og Anne Kirstine Svendsdatter Stoiholm, blev født den 17-7-1767 i Støjholm, Førby, Jannerup sogn, Hundborg Herred, Thisted Amt, døde den 27-7-1816 i Støjholm, Førby, Jannerup sogn, Hundborg Herred, Thisted Amt i en alder af 49 år, og blev begravet den 4-8-1816 i Hundborg kirkegård.

Notater: *

Født: KB Thisted Hundborg Jannerup 1715-1786_Opslag 271.tif

1767 Umulig at læse (.... Frostholm og hustru søn døbt i ... kirke og kaldet ...?... / Sidsel Jensdatter fra Ferregaard bar barnet. Fadder: umulig at læse.

eller:

Num 4 - 8. juli blev Christen Frostholm og hustrus søns dåb
proklameret i Hundborg kirke. Sønnen var hjemmedøbt og kaldet Christen
Margrethe Christensdatter ?? bar barnet,Faddere ???
Christensen Moerberg og ??

Viet: KB Thisted Hundborg Jannerup 1787-1802_Opslag 36.tif
??dagen d. 17 april blev Christen Christensen Stoiholm og Maren Olufsdatter i Worupør trolovet i Worupør. Forlovere var Jens Ryltoft og Niels Heede. Lysning i Jannerup Kirke d. 13. may. 1792

Død: KB Thisted Hundborg Hundborg 1814-1839_Opslag 164.tif
død 27 juli 1816, begravet 4 august 1816 Christen Christensen Stoiholm, husmand i Førbye 49 år gl.
Jvfør: 227

Familierapport


Folketælling: FT Thisted Hundborg Hundborg 1787_Opslag 15.tif

Ane Svensdatter 59 Enke(mand) madmoder Nyder almisse af Jannerup Blok
Christen Christensen 22 ugift søn


Folketælling: FT Thisted Hundborg Hundborg 1801_Opslag 27.tif

Christen Christensen Stodholm 34 Gift mand huusmand med jord
Maren Olesdatter 34 Gift hans kone
Ole Christensen 9 Ugift deres barn
Maren Christensdatter 4 Ugift deres barn
Anne Kirstine Christensdatter 2 Ugift deres barn
Anne Kirstine Svendsdatter 67 Enke(mand) mandens moder fåer sit ophold af huuset og tillige fattiges penge i sognet

Christen blev gift med Maren Olufsdatter (Olesdatter) den 13-5-1792 i Jannerup Kirke. Maren blev født den 8-11-1767 i Vorupør, Hundborg sogn, Thisted Amt, døde den 27-6-1833 i Stoiholm, Hundborg Sogn i en alder af 65 år, og blev begravet den 5-7-1833 i Hundborg kiekegård.

Begivenheder i deres ægteskab:

• kirkebogsdata: Kirkebog: Thisted Hundborg Jannerup 1787-1802 FKVD___ Opslag 36
1792 Den 17 apr. Blev Christen Christensen Stodholm og Maren Olufsdatter i Worupøer trolovet. Forlovere: Jens Ryltoft og Niels Heede. Viet i Jannerup kirke den 13 maj.

Børn af dette ægteskab:

          i.  Ole Christensen Stoiholm (født den 12-8-1792 i Jannerup Kirke)

         ii.  Birthe Christensdatter Stoiholm (født den 7-1-1795 i Førby, Hundborg Sogn)

9       iii.  Maren Christensdatter Stoiholm (født den 25-2-1796 i Støjholm, Førby, Jannerup sogn, Hundborg Herred, Thisted Amt - døde den 26-4-1868 i Støjholm, Førby, Jannerup sogn, Hundborg Herred, Thisted Amt)

         iv.  Anne Kirstine Christensdatter Stoiholm (født den 23-12-1798 i Førby, Hundborg Sogn)

          v.  Bithe Christensdatter Stoiholm (født den 22-10-1802 i Førby, Hundborg Sogn)

         vi.  Christen Christensen Stoiholm (født den 24-11-1805 i Stoiholm, Hundborg Sogn)

        vii.  Mariane Christensdatter Stoiholm (født den 19-10-1809 i Førby, Hundborg Sogn)


19. Maren Olufsdatter (Olesdatter), datter af Ole Christensen Hede og Birgithe Svendsdatter, blev født den 8-11-1767 i Vorupør, Hundborg sogn, Thisted Amt, døde den 27-6-1833 i Stoiholm, Hundborg Sogn i en alder af 65 år, og blev begravet den 5-7-1833 i Hundborg kiekegård.

Notater: Født: KB Thisted Hundborg Jannerup 1715-1786_Opslag 206.tif
1756 den 15.p. Trin. Blev Anne Svendsdatter Stoiholms slegfred pigebarn døbt i Jannerup kirke og kaldet Maren. Dåbsvidner: Svend Stoiholm i Hundborg, Christen Bødker ved Steenberg og Christen Bertelsen Munk ved Vorupør, Peder Ryltoftes hustru som bar barnet, Ingeborg Heede og Jens Muncks datter Maren, alle 3 af Hundborg sogn.
· Barnefader: blev udlagt en landsoldat Christen Frostholm af Hundborg.

Død: KB Thisted Hundborg Hundborg 1814-1839_Opslag 177.tif
d. 27.06.1833 i Stoiholm i Førby Hundborg sogn., begravet 05.07.1833 på Hundborg kirkegård. Maren: Hundborg kirkebog.
1833 Maren Olesdatter død 27 jun. Beg. 5 jul. Enke efter Christen Christensen Stoiholm i Udemark i Førbye, 65 år gl.

Maren blev gift med Christen Christensen Stoiholm den 13-5-1792 i Jannerup Kirke. Christen blev født den 17-7-1767 i Støjholm, Førby, Jannerup sogn, Hundborg Herred, Thisted Amt, døde den 27-7-1816 i Støjholm, Førby, Jannerup sogn, Hundborg Herred, Thisted Amt i en alder af 49 år, og blev begravet den 4-8-1816 i Hundborg kirkegård.

20. Niels Andersen, søn af Anders Poulsen Warmbach og Maren Steffensdatter, blev født den 9-12-1799 i Nørhå, Hundborg, Thisted.

Notater: *
Født: KB Thisted Hundborg Nørhå 1783-1814_Opslag 39.tif
9. december 1799 fødte Anders Warmbachs kone fra Steenberg
Maren Steffensdatter et drengebarn som dagen efter blev hjemme
døbt og kaldt Niels. Dåben blev i kirken bekendtgjort 16 februar
1800. Fadderne var Bodil Christensdatter Konge, BeateWarmbach,
Jørgen Kristen Lydergaard, husmand fisker Mads Larsen. Moderen
blev indført 26 januar 1800

Niels blev gift med Maren Andersdatter.

Børn af dette ægteskab:

          i.  Anne Nielsdatter (født den 20-11-1815 i Nørhå, Hundborg, Thisted)

10       ii.  Poul Nielsen (født den 10-9-1818 i Fiskerlejet Stenbjerg, Nørhaa, ThistedThy - døde den 15-6-1879 i Nørhå, Hundborg, Thisted)


21. Maren Andersdatter .

Maren blev gift med Niels Andersen. Niels blev født den 9-12-1799 i Nørhå, Hundborg, Thisted.

22. Christen Christensen Søe, søn af Christen Erichsen og Maren Christensdatter (Soe), blev født den 25-2-1777 i Nørhå, Hundborg, Thisted, blev døbt den 25-2-1777 i Hjemmedøbt, Fremstillet I Kirken 2 .marts, døde den 25-8-1830 i Nørhå, Hundborg, Thisted i en alder af 53 år, og blev begravet den 5-9-1830 i Nørhå, Hundborg, Thisted.

Notater: *
Født: kb_thisted_hundborg_noerhaa_1760_1782_opslag_40.tif
den 25 februar fødte Christen Eriksens hustru Maren Søe af Steenberg et drengebarn som samme aften blev hjemmedøbt og kaldet Christen. Hjemmedåben blev i kirken konfirmeret d. 2. marts.
Faddere:Ejler Christensen, Mogens Christensen i Nørhaaog Jørgen Michelsen fra Steenberg, Anna Christensdatter Søe og Else Nørgaard fra Steenberg

Konfirmeret: kb_thisted_hundborg_noerhaa_1814_1852_opslag_114.tif
d. 27 april 1794 blev Christen Søe konfirmeret

Død: kb_thisted_hundborg_noerhaa_1814_1852_opslag_195.tif
d. 25 aug 1830 døde husmand og fisker i Steenberg, Christen Christensen Søe, 55 år
begravet 5 september
?kan ikke læse bemærkningen? men døde samme dag som Christen Hansen (drukneulykke?)
Fol 238

Familierapport

Begivenheder i hans liv:

• Beskæftigelse: Gårdmand og Fisker

Christen blev gift med Bodil Christensdatter (Konge) den 7-6-1802. Bodil blev født den 22-11-1773 i Nørhå, Hundborg, Thisted, blev døbt den 24-11-1773 i Hjemmedøbt, døde den 14-2-1851 i Nørhå, Hundborg, Thisted i en alder af 77 år, og blev begravet den 23-2-1851 i Nørhå, Hundborg, Thisted.

Ægteskabsnotater: *
Viet: kb_thisted_hundborg_noerhaa_1814_1852_opslag_opslag 86.tif
den 7 juni 1802 Christen Søe og Bodil Konge ægtepagt i Nørhaae Kirke
Vidner var Christen Michelsen og Jens Christensen

Børn af dette ægteskab:

          i.  Birthe Marie Christensdatter (født den 3-8-1802 i Nørhå, Hundborg, Thisted)

         ii.  Else Kirstine Christensdatter (født den 28-1-1804 i Nørhå, Hundborg, Thisted)

        iii.  Maren Christensdatter (født den 16-8-1807 i Nørhå, Hundborg, Thisted)

         iv.  Poul Christian Christensen (født den 22-3-1813 i Nørhå, Hundborg, Thisted)

11        v.  Karen Marie Christensdatter (født den 2-12-1817 i Nørhå, Hundborg, Thisted - døde den 11-12-1884 i Stoiholm, Hundborg Sogn)


23. Bodil Christensdatter (Konge), datter af Christen Poulsen (konge) og Maren Svendsdatter, blev født den 22-11-1773 i Nørhå, Hundborg, Thisted, blev døbt den 24-11-1773 i Hjemmedøbt, døde den 14-2-1851 i Nørhå, Hundborg, Thisted i en alder af 77 år, og blev begravet den 23-2-1851 i Nørhå, Hundborg, Thisted.

Notater: *
Født: KB Thisted Hundborg Nørhå 1760-1782_Opslag 32.tif
d 22 nov fødte Christen Poulsen Konges hustru Maren Svendsdater ved Steenberg et pigebarn som 2. dagen blev hjemmedøbt og kaldet Bodil. Samme dåb blev i kirken stadfæstet af 28 Ejuso ?.
Faddere var Ulrich Hartman, Jørgen Michelsen af Steenberg, og ? Jens Pedersen fra Hurup, Jens Nørgaards hustri Riborg Jensdatter og Maren ?Wuust? af Steenberg.
Konen blev indført nyt års dag 1774

Død: kb_thisted_hundborg_norhaae_1845_1866_opslag_92.tif
Død d. 14 febr 1851, BodilKong Christensdatter, 86 år, indsidderske i Worupør som enke efter Christen Søe Christensen, 1 gang gift, født i Steenberg, datter af Christen Kong.
Begravet 23 febr 1851,
Jvf 695-254
Anmærkninger: Død i Worupør, men efter eget ønske begravet på Nørhaa kirkegård

FT 1834: ft_thisted_hundborg_norhaae_steenberg_1834.jpg
Bodil Christensdatter, 63, husmands enke, lever af sin søns fiskeri
Poul Christensen, 21 år, ugift, hendes barn
Karen Marie Christensdatter, 17 år, ugift, hendes barn
Christen Poulsen, 3 år, ugift, hendes plejesøn
Mikkel Erichsen, 23 år, ugift, inderste og fisker
Maren Christensdatter, 59 år, ugift, almisselem

Død: KB Thisted Hundborg Nørhå 1783-1814_Opslag 39.tif

Bodil blev gift med Christen Christensen Søe den 7-6-1802. Christen blev født den 25-2-1777 i Nørhå, Hundborg, Thisted, blev døbt den 25-2-1777 i Hjemmedøbt, Fremstillet I Kirken 2 .marts, døde den 25-8-1830 i Nørhå, Hundborg, Thisted i en alder af 53 år, og blev begravet den 5-9-1830 i Nørhå, Hundborg, Thisted.

24. Smed i Bjerreby Hans Hansen blev født i 1767 i Ulbølle, Salling Herred, Svendborg Amt, døde den 1-1-1845 i Gjesinge, Bjerreby Sogn, Tåsinge i en alder af 78 år, og blev begravet den 5-1-1845 i Bjerreby Kirkegård.

Hans blev gift med Anne Jørgensdatter den 9-10-1799 i barselssengen i hjemmet i Bjerreby. Anne blev født i 1771 i Kaleko, Diernisse Sogn, Sunds Herred, Svendborg Amt, døde den 21-1-1816 i Gjesinge, Bjerreby Sogn, Tåsinge i en alder af 45 år, og blev begravet den 26-1-1816 i Bjerreby Kirkegård.

Hans blev derefter gift med Sophie Cathrine Graff den 30-6-1816 i Bjerreby Kirke. Sophie blev født i 1785, døde den 25-4-1865 i Bjerreby Hospital i en alder af 80 år, og blev begravet den 29-4-1865 i Bjerreby Kirkegård.

Barn af dette ægteskab:

12        i.  Skrædder Jørgen Hansen (født den 8-12-1824 i Gjesinge, Bjerreby Sogn, Tåsinge - døde den 17-6-1909 i Strammelse, Landet sogn, Svendborg amt)


25. Sophie Cathrine Graff, datter af Pens. rytter, Sankt Hans Garnision, Odense Johan Georg Graff og Diwer Maar, blev født i 1785, døde den 25-4-1865 i Bjerreby Hospital i en alder af 80 år, og blev begravet den 29-4-1865 i Bjerreby Kirkegård.

Sophie blev gift med Smed i Bjerreby Hans Hansen den 30-6-1816 i Bjerreby Kirke. Hans blev født i 1767 i Ulbølle, Salling Herred, Svendborg Amt, døde den 1-1-1845 i Gjesinge, Bjerreby Sogn, Tåsinge i en alder af 78 år, og blev begravet den 5-1-1845 i Bjerreby Kirkegård.

26. Daglejer Albrecht Eriksen, søn af Eric Hansen og Maren Erichsdatter, blev født den 17-6-1781 i Kragnitz, Marstal Sogn, Ærø Herred, Svendborg Amt, døde den 2-8-1857 i Strammelse, Landet sogn, Svendborg amt i en alder af 76 år, og blev begravet den 5-8-1857 i Landet Kirke, Landet Sogn, Tåsinge, Svendborg Amt.

Notater: *
om Albrecht Eriksen

Født: Svendborg Ærø Marstal 1766-1813 F_______Opslag 60.tif

Død: KB Svendborg Sunds Landet 1853-1861 FKVDJTA Opslag 174


Folketælling: FT Svendborg Sunds Landet Strammelse et huus 18 F1 FT-1845 C0687 DDA.tif
Navn: i husstanden: Albrecht Eriksen 64år, gift, daglejer, født Marstal sogn paa Ærø
Anne Nielsdatter 53år, hans kone, født Landet sogn, Svendborg Amt
Erik Albrechtsen, 24år, ugift, deres børn, almisselem født [Landet sogn, Svendborg Amt]
Maren Albrechtsdatter, 21år, ugift, deres børn, ubestemt næringsvei født [Landet sogn, Svendborg Amt]

Folketælling: FT_Svendborg_Sunds_Landet_Et_hus_17_FT_1850_C0710_DDA.tif
Navn: i husstanden: Jacob Hansen lever af sin jordlod født i Sognet
Anne Katrine Larsdatter hans Kone, født Landet Sogn, Svendborg Amt
Valdborg Hansdatter født Landet Sognet

Albrecht Eriksen, 70år, husmand, født Marstal Sogn på Ærø
Anne Nielsdatter, 59år, Kone født her i Sognet
Jørgen Hansen, 26år, husfader, svigersøn, skrædder, født Bjerreby Sogn, Svendborg Amt
Maren Albrechtsdatter, 26år, hans Kone, født her i Sognet
Jens Jørgensen, 2år, ugift, deres søn. født her i Sognet

Jens Clausen og indsidder og Væver født i Sognet
Anne Christoffersdatter Kone født i Sogn, Svendborg Amt
Ellen Nielsen enke, Lever af sin jordlod, Husmoder
Morten Rasmussen søn i Sognet

Albrecht blev gift med Anne Nielsdatter den 1-4-1821 i Landet Kirke, Landet Sogn, Tåsinge, Svendborg Amt. Anne blev født den 27-4-1792 i Lundbye, Tåsinge, blev døbt den 4-5-1792 i Landet Kirke, Landet Sogn, Tåsinge, Svendborg Amt, døde den 12-5-1866 i Strammelse, Landet sogn, Svendborg amt i en alder af 74 år, og blev begravet den 16-5-1866 i Landet Kirke, Landet Sogn, Tåsinge, Svendborg Amt.

Børn af dette ægteskab:

          i.  Kirsten Albrechtsdatter (født den 7-11-1815 i Landet Kirke, Landet Sogn, Tåsinge, Svendborg Amt)

         ii.  Uægte Barn (født den 8-7-1818 i Landet Kirke, Landet Sogn, Tåsinge, Svendborg Amt - døde den 12-7-1818 i Landet Kirke, Landet Sogn, Tåsinge, Svendborg Amt)

        iii.  Erik Albrechtsen (født den 19-1-1822 i Landet Kirke, Landet Sogn, Tåsinge, Svendborg Amt - begravet den 7-8-1846 i Landet Kirke, Landet Sogn, Tåsinge, Svendborg Amt)

13       iv.  Maren Albrechtsdatter (født den 22-2-1825 i Strammelse, Landet Sogn, Tåsinge - døde den 17-1-1900 i Strammelse, Landet sogn, Svendborg amt)

          v.  Lars Albrechtsen (født den 27-7-1828)

Albrecht blev derefter gift med Anne Hansdatter.

Barn af dette ægteskab:

          i.  Erik Albrechtsen (født den 22-7-1810 i Landet sogn, Svendborg amt - døde den 28-7-1810 i Landet Kirke, Landet Sogn, Tåsinge, Svendborg Amt)


27. Anne Nielsdatter blev født den 27-4-1792 i Lundbye, Tåsinge, blev døbt den 4-5-1792 i Landet Kirke, Landet Sogn, Tåsinge, Svendborg Amt, døde den 12-5-1866 i Strammelse, Landet sogn, Svendborg amt i en alder af 74 år, og blev begravet den 16-5-1866 i Landet Kirke, Landet Sogn, Tåsinge, Svendborg Amt.

Anne blev gift med Daglejer Albrecht Eriksen den 1-4-1821 i Landet Kirke, Landet Sogn, Tåsinge, Svendborg Amt. Albrecht blev født den 17-6-1781 i Kragnitz, Marstal Sogn, Ærø Herred, Svendborg Amt, døde den 2-8-1857 i Strammelse, Landet sogn, Svendborg amt i en alder af 76 år, og blev begravet den 5-8-1857 i Landet Kirke, Landet Sogn, Tåsinge, Svendborg Amt.

28. Indsidder og daglejer i Hundtofte Hans Madsen, søn af Daglejer Mads Rasmussen og Maren Hansdatter, blev født den 16-3-1800 i Høie, Lunde Sogn, Sunds Herred, Svendborg Amt, blev døbt den 16-4-1849 i Stenstrup Fattighus, og døde den 18-4-1849 i Stenstrup Kirkegård i en alder af 49 år.

Notater: Dødsårsag iflg. attest af 17 april 1849: Typus.

Hans blev gift med Maren Nielsdatter den 14-1-1821 i Lunde Kirke, Lunde Sogn. Maren blev født den 1-9-1793 i Stenstrup Sogn, Sunds Herred, Svendborg Amt, døde den 11-4-1845 i Stenstrup i en alder af 51 år, og blev begravet den 16-4-1845 i Stenstrup Kirke, Sunds Herred, Svendborg Amt.

Barn af dette ægteskab:

14        i.  Niels Hansen (født den 3-5-1830 i Egehavehus, Stenstrup Sogn, Svendborg Amt)


29. Maren Nielsdatter, datter af Selvejer og Boelsmand Niels Rasmussen og Marie Jørgensedatter, blev født den 1-9-1793 i Stenstrup Sogn, Sunds Herred, Svendborg Amt, døde den 11-4-1845 i Stenstrup i en alder af 51 år, og blev begravet den 16-4-1845 i Stenstrup Kirke, Sunds Herred, Svendborg Amt.

Notater: Dødsårsag iflg. attest pr. 12 april: brystsyge

Maren blev gift med Indsidder og daglejer i Hundtofte Hans Madsen den 14-1-1821 i Lunde Kirke, Lunde Sogn. Hans blev født den 16-3-1800 i Høie, Lunde Sogn, Sunds Herred, Svendborg Amt, blev døbt den 16-4-1849 i Stenstrup Fattighus, og døde den 18-4-1849 i Stenstrup Kirkegård i en alder af 49 år.


30. Skomagermester i Middelfart Johan Jørgen Pedersen, søn af Daglejer Peder Jørgensen og Anna Kirstine Michelsdatter, blev født den 21-2-1801 i Middelfart, Odense, blev døbt den 25-2-1801 i Middelfart, Odense, døde den 1-5-1859 i Middelfart, Odense i en alder af 58 år, og blev begravet den 7-5-1859 i Middelfart, Odense.

Notater: Født: kb_odense_vends_middelfart_1795_1814_opslag_37.tif

Død: kb_odense_vends_middelfart_1827_1891_opslag_39.tif


Johan blev gift med Marie Warnke den 27-4-1827 i Brenderup Kirke, Vends Herred, Odense Amt. Marie blev født i 8-1807 i Antvortskov, Skt. Peder Sogn, Slagelse, blev døbt den 23-8-1807 i Skt. Peder Sogns Kirke, Slagelse, Sorø Amt, døde den 6-7-1835 i Middelfart, Odense i en alder af 27 år, og blev begravet den 11-7-1835 i Middelfart, Odense.

Børn af dette ægteskab:

15        i.  Caroline Pedersen (født den 28-6-1832 i Middelfart, Odense - døde den 15-8-1888 i Tved sogn, Sunds Herred, Svendborg amt)

         ii.  Pedersen (født den 7-6-1835 i Middelfart, Odense - døde den 7-6-1835 i Middelfart, Odense)

        iii.  Kirstine Kathrine Pedersen (født den 9-3-1828 i Middelfart, Odense)
31. Marie Warnke, datter af Gartner Christopher Warnke og Catharina de Lange, blev født i 8-1807 i Antvortskov, Skt. Peder Sogn, Slagelse, blev døbt den 23-8-1807 i Skt. Peder Sogns Kirke, Slagelse, Sorø Amt, døde den 6-7-1835 i Middelfart, Odense i en alder af 27 år, og blev begravet den 11-7-1835 i Middelfart, Odense.

Notater: Født: kb_soroe_slagelse_skt_peter_1771_1816_opslag_92.tif

Marie blev gift med Skomagermester i Middelfart Johan Jørgen Pedersen den 27-4-1827 i Brenderup Kirke, Vends Herred, Odense Amt. Johan blev født den 21-2-1801 i Middelfart, Odense, blev døbt den 25-2-1801 i Middelfart, Odense, døde den 1-5-1859 i Middelfart, Odense i en alder af 58 år, og blev begravet den 7-5-1859 i Middelfart, Odense.
Billede

forrige  6. generation  Næste
32. Jens Christensen Weje, søn af Chr. Christensen Weje og Zidsel Christensdatter, blev født i 1713 i Vorupør, Hundborg sogn, Thisted Amt og døde den 7-1-1763 i Vorupør, Hundborg sogn, Thisted Amt i en alder af 50 år.

Jens blev gift med Kirsten Christensdatter den 9-2-1740. Kirsten blev født i 1717 i Vorupør, Hundborg sogn, Thisted Amt.

Barn af dette ægteskab:

16        i.  Christen Jensen Weje (født den 13-3-1746 i Vorupør, Hundborg sogn, Thisted Amt - døde den 5-3-1835 i Vorupør, Hundborg sogn, Thisted Amt)


33. Kirsten Christensdatter, datter af Christen Christensen Morbjerg og Ane Jensdatter Munch, blev født i 1717 i Vorupør, Hundborg sogn, Thisted Amt.

Kirsten blev gift med Jens Christensen Weje den 9-2-1740. Jens blev født i 1713 i Vorupør, Hundborg sogn, Thisted Amt og døde den 7-1-1763 i Vorupør, Hundborg sogn, Thisted Amt i en alder af 50 år.

34. Christen Christensen, søn af Christen Madsen ved Havet og Else Christensdatter Morbjerg, blev født i 1720 i Vorupør, Hundborg sogn, Thisted Amt og døde i 1790 i Vorupør, Hundborg sogn, Thisted Amt i en alder af 70 år.

Christen blev gift med Helvig Christensdatter. Helvig blev født den 17-4-1724 i Vorupør, Hundborg sogn, Thisted Amt og døde i 1792 i Vorupør, Hundborg sogn, Thisted Amt i en alder af 68 år.

Barn af dette ægteskab:

17        i.  Maren Christensdatter (født den 2-2-1749 i Jannerup - døde den 16-1-1832 i Vorupør, Hundborg sogn, Thisted Amt)


35. Helvig Christensdatter, datter af Christen Jensen og Mette Jensdatter, blev født den 17-4-1724 i Vorupør, Hundborg sogn, Thisted Amt og døde i 1792 i Vorupør, Hundborg sogn, Thisted Amt i en alder af 68 år.

Helvig blev gift med Christen Christensen. Christen blev født i 1720 i Vorupør, Hundborg sogn, Thisted Amt og døde i 1790 i Vorupør, Hundborg sogn, Thisted Amt i en alder af 70 år.

36. Christen Jensen Frostholm, søn af Jens Pedersen Frostholm og Birgithe Christensdatter Bach, blev født den 30-3-1729 i Vorupør, Hundborg sogn, Thisted Amt.

Notater: Viet: kb_thisted_hundborg_jannerup_1715_1786_opslag_256.tif
1764 Den 16. Juli blev Christen Jensen Frostholm og Anne Svendsdatter Stoiholm trolovede og viede i ægteskab d. 26. okt. i Jannerup kirke. Forlovere: Thomas Førgaard og Svend Stoiholm.

Christen blev gift med Anne Kirstine Svendsdatter Stoiholm den 26-10-1764 i Jannerup Kirke. Anne blev født den 20-7-1732 i Stoiholm, Hundborg Sogn, blev døbt i 1732 i Jannerup Kirke, døde den 25-8-1804 i Stoiholm, Hundborg Sogn i en alder af 72 år, og blev begravet den 2-9-1804 i Hundborg Sogn / Hundborg kirkegård.

Begivenheder i deres ægteskab:

• Kirkebog: Thisted, Hundborg, Jannerup 1715-1786 F_VD___Opslag 256: Kirkebog: Thisted Hundborg, Jannerup 1715-1876 F_VD___ opslag 256:
1764 Den 16. Juli blev Christen Jensen Frostholm og Anne Svendsdatter Stoiholm trolovede og viede i ægteskab d. 26. okt. i Jannerup kirke. Forlovere: Thomas Førgaard og Svend Stoiholm.

Børn af dette ægteskab:

          i.  Maren Christensdatter Frostholm (født i 1756 i Stoiholm, Hundborg Sogn)

         ii.  Jens Christensen Frostholm (født i 1765 i Stoiholm, Hundborg Sogn)

18      iii.  Christen Christensen Stoiholm (født den 17-7-1767 i Støjholm, Førby, Jannerup sogn, Hundborg Herred, Thisted Amt - døde den 27-7-1816 i Støjholm, Førby, Jannerup sogn, Hundborg Herred, Thisted Amt)

         iv.  Anders Christensen Frostholm (født i 1770 i Stoiholm, Hundborg Sogn)

          v.  Karen Christensdatter Frostholm (født i 1771 i Stoiholm, Hundborg Sogn - døde i 1772 i Stoiholm, Hundborg Sogn)

         vi.  Svend Christensen Frostholm (født i 1773 i Stoiholm, Hundborg Sogn - døde i 1774 i Stoiholm, Hundborg Sogn)

        vii.  Peder Christensen Frostholm (født i 1775 i Stoiholm, Hundborg Sogn)


37. Anne Kirstine Svendsdatter Stoiholm, datter af Svend Christensen Stoiholm og Karen Christensdatter, blev født den 20-7-1732 i Stoiholm, Hundborg Sogn, blev døbt i 1732 i Jannerup Kirke, døde den 25-8-1804 i Stoiholm, Hundborg Sogn i en alder af 72 år, og blev begravet den 2-9-1804 i Hundborg Sogn / Hundborg kirkegård.

Notater: Døbt: KB Thisted Hundborg Jannerup 1715-1786_Opslag 64.tif
Anne: 1732 Den 10.p.Trin. er Svend Stoiholm og Karen Christensdatter barn døbt i Jannerup kirke og kaldet Anne Kirstine. Moderens søster af Nørhaa bar barnet. Fadder: Peder Povelsen, Peder Laursen, Christen Pedersen og Anne Christensdatter.

Død: KB Thisted Hundborg Jannerup 1802-1814_Opslag 257.tif
1804 Lørdagen den 25 august døde i Stodholm Christen Stodholms enke Anne Svendsdatter som var (almisselem) i sin alders 75 aar, og blev begravet i Hundborg kirkegaard den 2 september.

FT Thisted Hundborg Hundborg 1787_Opslag 15.tif

FT Thisted Hundborg Hundborg Søgholm 1 FT-1787 B2658_DDA
Ane Svendsdatter 59 Enke(mand) madmoder, nyder almisse af Jannerup Blok
Christen Christensen 22 uguft søn

FT Thisted Hundborg Hundborg 1801_Opslag 27.tif
Christen Christensen Stodholm 34 Gift mand huusmand med jord
Maren Olesdatter 34 Gift hans kone
Ole Christensen 9 Ugift deres barn
Maren Christensdatter 4 Ugift deres barn
Anne Kirstine Christensdatter 2 Ugift deres barn
Anne Kirstine Svendsdatter 67 Enke(mand) mandens moder fåer sit ophold af huuset og tillige fattiges penge i sognet


Anne blev gift med Christen Jensen Frostholm den 26-10-1764 i Jannerup Kirke. Christen blev født den 30-3-1729 i Vorupør, Hundborg sogn, Thisted Amt.

38. Ole Christensen Hede, søn af Chr. Christensen Weje og Ingeborg Christensdatter, blev født den 30-9-1731 i Vorupør, Hundborg sogn, Thisted Amt og døde den 13-2-1791 i Vorupør, Hundborg sogn, Thisted Amt i en alder af 59 år.

Ole blev gift med Birgithe Svendsdatter. Birgithe blev født den 25-3-1730 i Klitten, Vorupør, Hundborg sogn og Herred, Thisted Amt og døde cirka 1787 i Vorupør, Hundborg sogn, Thisted Amt i en alder af ca. 57 år.

Barn af dette ægteskab:

19        i.  Maren Olufsdatter (Olesdatter) (født den 8-11-1767 i Vorupør, Hundborg sogn, Thisted Amt - døde den 27-6-1833 i Stoiholm, Hundborg Sogn)


39. Birgithe Svendsdatter, datter af Svend Thomissen Baun og Else Jensdatter Munch, blev født den 25-3-1730 i Klitten, Vorupør, Hundborg sogn og Herred, Thisted Amt og døde cirka 1787 i Vorupør, Hundborg sogn, Thisted Amt i en alder af ca. 57 år.

Birgithe blev gift med Ole Christensen Hede. Ole blev født den 30-9-1731 i Vorupør, Hundborg sogn, Thisted Amt og døde den 13-2-1791 i Vorupør, Hundborg sogn, Thisted Amt i en alder af 59 år.

40. Anders Poulsen Warmbach blev født i 1734 i Klitmøller, døde den 20-2-1800 i Hundborg kirkegård i en alder af 66 år, og blev begravet den 2-3-1800 i Hundborg kirkegård.

Notater: *
Død: kb_thisted_hundborg_noerhaa_1783_1814_opslag_100.tif
d 20 feb 1800 døde Anders Poulsen Warmbach Hundborg og blev begravet 2 marts, 66 år

FT:ft_thisted_hundborg_norhaae_steenberg_1787.jpg
Anders Varembach, 53år, enkemand, huusmand og fattig fisker
Pouel Andersen, 11år, hans barn
Christen Andersen, 7år, hans barn
Niels Andersen, 4år, hans barn
Jens Andersen, 1år, jans barn
Bejate Andersdatter, 9år, hans barn

Anders blev gift med Maren Steffensdatter den 24-11-1793 i Nørhå, Hundborg, Thisted. Maren blev født i 1760.

Ægteskabsnotater: *
Viet: kb_thisted_hundborg_noerhaa_1783_1814_opslag_83.tif
24 nov 1793 blev troloved enkenamd Anders Poulsen Warmbach i Steenberg og pigen Maren Stephensdatter ? i Nørhaae. Forlovere var: Jens Nørgaard i Steenberg og ?drin Hartvig Skove ? blev ægteviede i Nøhaae Kirke.

Børn af dette ægteskab:

          i.  Stephen Andersen (født den 22-8-1795 i Steenberg, Nørhåe)

         ii.  Niels Andersen (født den 1-5-1797 i Nørhå, Hundborg, Thisted)

20      iii.  Niels Andersen (født den 9-12-1799 i Nørhå, Hundborg, Thisted)

Anders blev derefter gift med Anne Jensdatter den 19-3-1771 i Nørhå, Hundborg, Thisted. Anne blev født i 1744 i Stenberg og døde den 8-4-1793 i en alder af 49 år.

Ægteskabsnotater: *
Viet 1 gang: kb_thisted_hundborg_norhaae_1760_1782_opslag_59.tif
d 1 feb 1771 blev Anders Poulsen Varmbach fra Klitmøller og Anne Jensdatter ved Steenberg trolovet.
Forlovere var: Jens Vachild fra Vorupør og Christen Hansen fra Kløverhuus
Ægteskab indgået d. 19 martz i Nørhaae Kirke


Børn af dette ægteskab:

          i.  Beate Andersdatter Warmbach (født den 10-12-1771 i Nørhå, Hundborg, Thisted)

         ii.  Poul Andersen Warmbach (født den 10-3-1773 i Nørhå, Hundborg, Thisted)

        iii.  Poul Andersen Warmbach (født den 1-12-1774 i Nørhå, Hundborg, Thisted)

         iv.  Beate Poulsdatter (født den 14-10-1777 i Steenberg, Nørhåe)

          v.  Jens Andersen (født den 28-11-1779 i Steenberg, Nørhåe)

         vi.  Peter Andersen (født den 15-12-1782 i Steenberg, Nørhåe)

        vii.  Niels Poulsen (født den 15-12-1782 i Steenberg, Nørhåe)

       viii.  Jens Andersen (født den 4-12-1785 i Steenberg)


41. Maren Steffensdatter blev født i 1760.

Notater: *
Folketælling 1801: ft_thisted_hundborg_norhaae_steenberg_1801.jpg
Maren stephensdatter, 41 år, Enke, husmoder, har huus med jord
Jens Andersen, 14 år, ugift, hendes barn, enrouleret matros
Stephen Andersen, 5 år, ugift, hendes barn
Niels Andersen, 2 år, ugift, hendes barn


Maren blev gift med Anders Poulsen Warmbach den 24-11-1793 i Nørhå, Hundborg, Thisted. Anders blev født i 1734 i Klitmøller, døde den 20-2-1800 i Hundborg kirkegård i en alder af 66 år, og blev begravet den 2-3-1800 i Hundborg kirkegård.

44. Christen Erichsen, søn af Erich Christensen og Mette Nielsdatter, blev født i 1724 i Steenberg, Nørhåe, døde den 8-8-1788 i Steenberg i en alder af 64 år, og blev begravet den 17-8-1788 i Nørhå, Hundborg, Thisted.

Notater: *
Født: thisted_hundborg_norhaae_1651_1727_opslag_120
? 1724 ? Erich Christensens hustru Mette Nielsdatter barn kaldet Christen

Død: kb_thisted_hundborg_norhaae_1783_1814_opslag_94.tif
den 8 august 1788 døde Christen Erichsen Steenberg og blev begravet den 17 august 63 år og 4 uger

Familierapport

Christen blev gift med Maren Christensdatter (Soe) den 29-10-1774 i Nørhå, Hundborg, Thisted. Maren blev født i 1748, døde den 4-3-1813 i Steenberg i en alder af 65 år, og blev begravet den 14-3-1813 i Nørhå, Hundborg, Thisted.

Ægteskabsnotater: Født: kb_thiste_hundborg_noerhaa_1760_1782_opslag_61.tif
den 3 Juni blev unge Christen Erichsøn og Maren Christensdatter Søe i Steenberg trolovede.
Forlovere Hvass fra Snested ?? ?? fra Leegind og gl. Christen Eriksen i Nørhaa ægteskab af 29 oktoberi Nørhaa Kirke

Børn af dette ægteskab:

          i.  Erich Christensen (født den 18-3-1775 i Steenberg)

22       ii.  Christen Christensen Søe (født den 25-2-1777 i Nørhå, Hundborg, Thisted - døde den 25-8-1830 i Nørhå, Hundborg, Thisted)

        iii.  Karen Chrestensdatter (født den 3-1-1780 i Nørhå, Hundborg, Thisted)

         iv.  Eiler Christensen (født i 1782 i Steenberg, Nørhåe)

          v.  Mikel Christensen (født i 1786 i Steenberg, Nørhåe)


45. Maren Christensdatter (Soe), datter af Christen Christensen Søe og Sidsel Christensdatter, blev født i 1748, døde den 4-3-1813 i Steenberg i en alder af 65 år, og blev begravet den 14-3-1813 i Nørhå, Hundborg, Thisted.

Notater: *
Død: kb_thisted_hundborg_norhaae_1783_1814_opslag_109.tif
den 4 marts 1813 døde Maren Christensdatter, Christen Erichsens enke i Steenberg og blev begravet i Nørhaae kirkegaard den 14 marts ? 66 år

FT: ft_thisted_hundborg_norhaae_steenberg_7_1801.jpg
Maren Christensdatter er ikke nævnt, men det er hendes børn:
Erich Chrestensen, 27 år, gift, hendes barn, enrouleret matros
Chresten Søe, 24 år, ugift, hendes barn
Karen Chrestensdatter, 22 år, ugift, hendes barn
Eiler Chrestensen, 19 år, hendes barn
Mikel Chrestensen, 15 år, hendes barn

Maren blev gift med Christen Erichsen den 29-10-1774 i Nørhå, Hundborg, Thisted. Christen blev født i 1724 i Steenberg, Nørhåe, døde den 8-8-1788 i Steenberg i en alder af 64 år, og blev begravet den 17-8-1788 i Nørhå, Hundborg, Thisted.

46. Christen Poulsen (konge) blev født i 1731 i Vester Agger og døde den 24-8-1783 i Nørhå, Hundborg, Thisted i en alder af 52 år.

Notater: Død: kb_thisted_hundborg_noerhaa_1783_1814_opslag_92.tif
24 august 1783 begravet Christen Konge, 52 år 3 md og 2 dage

Familierapport

Christen blev gift med Maren Svendsdatter den 4-11-1763 i Nørhå, Hundborg, Thisted. Maren blev født i 1737 i Steenberg, døde den 6-8-1810 i Steenberg i en alder af 73 år, og blev begravet den 12-8-1810 i Nørhå, Hundborg, Thisted.

Ægteskabsnotater: Viet: kb_thisted_hundborg_noerhaa_1760_1782_opslag_56.Tif
d 4 maj blev Christen Poulsøn af Vester Agger og Maren Svendsdatter af Steenberg trolovede;
Forlover var Christen ?Thomsen? i Steenberg og Jens Nørgaard ?-?; ægteskab d. 4 november i Nørhaae Kirke

Børn af dette ægteskab:

          i.  Poul Christensen (konge) (født den 26-8-1764 i Nørhå, Hundborg, Thisted)

         ii.  Svend Christensen (konge) (født den 3-8-1766 i Steenberg)

        iii.  Christen Christensen (konge) (født den 10-5-1769 i Nørhå, Hundborg, Thisted)

         iv.  Bodil Kirstine Christensdatter (Konge) (født den 30-5-1771 i Nørhå, Hundborg, Thisted)

          v.  Else Christensdatter (Konge) (født den 20-8-1772 i Nørhå, Hundborg, Thisted)

23       vi.  Bodil Christensdatter (Konge) (født den 22-11-1773 i Nørhå, Hundborg, Thisted - døde den 14-2-1851 i Nørhå, Hundborg, Thisted)

        vii.  Else Marie Christensen (konge) (født den 2-6-1776 i Nørhå, Hundborg, Thisted)

       viii.  Else Marie Christensen (konge) (født den 24-7-1777 i Nørhå, Hundborg, Thisted)

         ix.  Peder Christensen (konge) (født den 11-2-1781 i Nørhå, Hundborg, Thisted)


47. Maren Svendsdatter blev født i 1737 i Steenberg, døde den 6-8-1810 i Steenberg i en alder af 73 år, og blev begravet den 12-8-1810 i Nørhå, Hundborg, Thisted.

Notater: *
Død:kb_thisted_hundborg_norhaae_1783_1814_opslag_107.tif
den 6 august 1810 døde Christen Konges hustru Maren Svendsdatter ved Steenberg og blev begravet den 12 august ? 73 år

ft_1801_thisted_hundborg_norhaae_steenberg.jpg
Maren Svendsen, 70 år, enke, husmoder, har jordløs huus
Bodil Chrestensdatter, 27 år, ugift, hendes barn, går i dagleje
Peder Chrestensen, 21 år, ugift, hendes barn, har hyre på forskellige steder

Maren blev gift med Christen Poulsen (konge) den 4-11-1763 i Nørhå, Hundborg, Thisted. Christen blev født i 1731 i Vester Agger og døde den 24-8-1783 i Nørhå, Hundborg, Thisted i en alder af 52 år.

50. Pens. rytter, Sankt Hans Garnision, Odense Johan Georg Graff blev født i 1745 og døde i 3-1806 i Svendborg i en alder af 61 år.

Johan blev gift med Diwer Maar den 27-10-1773 i Svendborg. Diwer blev født i 1742 og døde i 3-1803 i en alder af 61 år.

Barn af dette ægteskab:

25        i.  Sophie Cathrine Graff (født i 1785 - døde den 25-4-1865 i Bjerreby Hospital)


51. Diwer Maar blev født i 1742 og døde i 3-1803 i en alder af 61 år.

Diwer blev gift med Pens. rytter, Sankt Hans Garnision, Odense Johan Georg Graff den 27-10-1773 i Svendborg. Johan blev født i 1745 og døde i 3-1806 i Svendborg i en alder af 61 år.

52. Eric Hansen

Eric blev gift med Maren Erichsdatter.

Barn af dette ægteskab:

26        i.  Daglejer Albrecht Eriksen (født den 17-6-1781 i Kragnitz, Marstal Sogn, Ærø Herred, Svendborg Amt - døde den 2-8-1857 i Strammelse, Landet sogn, Svendborg amt)


53. Maren Erichsdatter

Maren blev gift med Eric Hansen.

56. Daglejer Mads Rasmussen, søn af Rasmus Rasmussen og Dorthe Madsdatter, blev født den 30-5-1768 i Tved sogn, Sunds Herred, Svendborg amt.

Mads blev gift med Maren Hansdatter den 15-7-1791. Maren blev født i 1772 i Lunde Sogn, Sunds Herred, Svendborg Amt.

Barn af dette ægteskab:

28        i.  Indsidder og daglejer i Hundtofte Hans Madsen (født den 16-3-1800 i Høie, Lunde Sogn, Sunds Herred, Svendborg Amt - døde den 18-4-1849 i Stenstrup Kirkegård)


57. Maren Hansdatter blev født i 1772 i Lunde Sogn, Sunds Herred, Svendborg Amt.

Maren blev gift med Daglejer Mads Rasmussen den 15-7-1791. Mads blev født den 30-5-1768 i Tved sogn, Sunds Herred, Svendborg amt.

58. Selvejer og Boelsmand Niels Rasmussen blev født den 8-9-1754 i Stenstrup Sogn, Sunds Gudme Herred, Svendborg Amt, døde den 16-3-1830 i Stenstrup i en alder af 75 år, og blev begravet den 25-3-1830 i Stenstrup Kirke, Sunds Herred, Svendborg Amt.

Niels blev gift med Marie Jørgensedatter den 13-11-1790 i Lunde Kirke, Lunde Sogn. Marie blev født den 17-8-1755 i Høie, Lunde Sogn, Sunds Herred, Svendborg Amt, døde den 24-10-1834 i Stenstrup Sogn, Sunds Gudme Herred, Svendborg Amt i en alder af 79 år, og blev begravet den 31-10-1834 i Stenstrup Kirke, Sunds Herred, Svendborg Amt.

Barn af dette ægteskab:

29        i.  Maren Nielsdatter (født den 1-9-1793 i Stenstrup Sogn, Sunds Herred, Svendborg Amt - døde den 11-4-1845 i Stenstrup)


59. Marie Jørgensedatter blev født den 17-8-1755 i Høie, Lunde Sogn, Sunds Herred, Svendborg Amt, døde den 24-10-1834 i Stenstrup Sogn, Sunds Gudme Herred, Svendborg Amt i en alder af 79 år, og blev begravet den 31-10-1834 i Stenstrup Kirke, Sunds Herred, Svendborg Amt.

Marie blev gift med Selvejer og Boelsmand Niels Rasmussen den 13-11-1790 i Lunde Kirke, Lunde Sogn. Niels blev født den 8-9-1754 i Stenstrup Sogn, Sunds Gudme Herred, Svendborg Amt, døde den 16-3-1830 i Stenstrup i en alder af 75 år, og blev begravet den 25-3-1830 i Stenstrup Kirke, Sunds Herred, Svendborg Amt.


60. Daglejer Peder Jørgensen, søn af Jørgen Christensen og Maria Rasmusdatter, blev født i 6-1773 i Staurby, Vejlby Sogn, Vends Herred og blev døbt den 13-6-1773 i Vejlby Kirke.

Notater: Født: kb_odense_vends_vejlby_1726_1779_opslag_146.tif

Peder blev gift med Anna Kirstine Michelsdatter den 25-5-1799 i Middelfart, Odense. Anna blev født i 1777 i Svendstrup, Kauslunde Sogn, Vends Herred, Odense Amt og døde efter 1834.

Børn af dette ægteskab:

          i.  Jørgen Pedersen (døbt den 20-10-1799 i Middelfart, Odense - døde den 27-10-1799 i Middelfart, Odense)

30       ii.  Skomagermester i Middelfart Johan Jørgen Pedersen (født den 21-2-1801 i Middelfart, Odense - døde den 1-5-1859 i Middelfart, Odense)

        iii.  Michel Pedersen (døbt den 18-12-1803 i Middelfart, Odense)

         iv.  Anna Marie Pedersdatter (døbt den 16-11-1806 i Middelfart, Odense)

          v.  Anna Pedersdatter (døbt den 10-3-1811 i Middelfart, Odense)


61. Anna Kirstine Michelsdatter, datter af Michel Jørgensen og Anna Friderichsdatter, blev født i 1777 i Svendstrup, Kauslunde Sogn, Vends Herred, Odense Amt og døde efter 1834.

Anna blev gift med Daglejer Peder Jørgensen den 25-5-1799 i Middelfart, Odense. Peder blev født i 6-1773 i Staurby, Vejlby Sogn, Vends Herred og blev døbt den 13-6-1773 i Vejlby Kirke.


62. Gartner Christopher Warnke blev født omkring 1770 i Celle, Hannover, Tyskland, døde den 10-2-1853 i Brenderup Kirke, Vends Herred, Odense Amt i en alder af ca. 83 år, og blev begravet den 16-2-1853 i Brenderup Kirke, Vends Herred, Odense Amt.

Notater: Født: kb_odense_vends_brenderup_1837_1855_opslag_269.tif

Christopher blev gift med Catharina de Lange omkring 1798 i Søllerød, København ?. Catharina blev født i 1770 i Amsterdam, Holland, døde den 2-3-1840 i Brenderup Sogn, Vends Herred, Odense Amt i en alder af 70 år, og blev begravet den 7-3-1840 i Brenderup Kirke, Vends Herred, Odense Amt.

Børn af dette ægteskab:

31        i.  Marie Warnke (født i 8-1807 i Antvortskov, Skt. Peder Sogn, Slagelse - døde den 6-7-1835 i Middelfart, Odense)

         ii.  Catrine Warnke (født den 19-4-1802 i Kgs. Lyngby, København)

        iii.  Ane Johanne Warnke (født den 24-9-1809 i Skt. Peter, Slagelse, Sorø)
63. Catharina de Lange blev født i 1770 i Amsterdam, Holland, døde den 2-3-1840 i Brenderup Sogn, Vends Herred, Odense Amt i en alder af 70 år, og blev begravet den 7-3-1840 i Brenderup Kirke, Vends Herred, Odense Amt.

Notater: Født: kb_odense_vends_brenderup_1837_1855_opslag_283.tif

Catharina blev gift med Gartner Christopher Warnke omkring 1798 i Søllerød, København ?. Christopher blev født omkring 1770 i Celle, Hannover, Tyskland, døde den 10-2-1853 i Brenderup Kirke, Vends Herred, Odense Amt i en alder af ca. 83 år, og blev begravet den 16-2-1853 i Brenderup Kirke, Vends Herred, Odense Amt.
Billede

forrige  7. generation  Næste
64. Chr. Christensen Weje

Chr. blev gift med Zidsel Christensdatter.

Barn af dette ægteskab:

32        i.  Jens Christensen Weje (født i 1713 i Vorupør, Hundborg sogn, Thisted Amt - døde den 7-1-1763 i Vorupør, Hundborg sogn, Thisted Amt)


65. Zidsel Christensdatter

Zidsel blev gift med Chr. Christensen Weje.

66. Christen Christensen Morbjerg

Christen blev gift med Ane Jensdatter Munch.

Barn af dette ægteskab:

33        i.  Kirsten Christensdatter (født i 1717 i Vorupør, Hundborg sogn, Thisted Amt)


67. Ane Jensdatter Munch

Ane blev gift med Christen Christensen Morbjerg.

68. Christen Madsen ved Havet døde i 1755.

Christen blev gift med Else Christensdatter Morbjerg. Else blev født i 1682 og døde i 1749 i en alder af 67 år.

Barn af dette ægteskab:

34        i.  Christen Christensen (født i 1720 i Vorupør, Hundborg sogn, Thisted Amt - døde i 1790 i Vorupør, Hundborg sogn, Thisted Amt)


69. Else Christensdatter Morbjerg blev født i 1682 og døde i 1749 i en alder af 67 år.

Else blev gift med Christen Madsen ved Havet. Christen døde i 1755.

70. Christen Jensen

Christen blev gift med Mette Jensdatter.

Barn af dette ægteskab:

35        i.  Helvig Christensdatter (født den 17-4-1724 i Vorupør, Hundborg sogn, Thisted Amt - døde i 1792 i Vorupør, Hundborg sogn, Thisted Amt)


71. Mette Jensdatter

Mette blev gift med Christen Jensen.

72. Jens Pedersen Frostholm blev født i 1679 og døde i 1756 i en alder af 77 år.

Jens blev gift med Birgithe Christensdatter Bach. Birgithe blev født i 1689 og døde i 1772 i en alder af 83 år.

Barn af dette ægteskab:

36        i.  Christen Jensen Frostholm (født den 30-3-1729 i Vorupør, Hundborg sogn, Thisted Amt)


73. Birgithe Christensdatter Bach blev født i 1689 og døde i 1772 i en alder af 83 år.

Birgithe blev gift med Jens Pedersen Frostholm. Jens blev født i 1679 og døde i 1756 i en alder af 77 år.

74. Svend Christensen Stoiholm, søn af Christen Svendsen Førgaard og Karen Poulsdatter, blev født i 1697 i Førby, Hundborg Sogn, døde i 1771 i Stoiholm, Hundborg Sogn i en alder af 74 år, og blev begravet den 14-6-1771 i Hundborg kiekegård.

Svend blev gift med Karen Christensdatter. Karen blev født i 1682, døde i 1758 i Stoiholm, Hundborg Sogn i en alder af 76 år, og blev begravet den 3-7-1758 i Hundborg kiekegård.

Børn af dette ægteskab:

          i.  Christen Svendsen Stoiholm (født i 1727 i Stoiholm, Hundborg Sogn)

         ii.  Kirsten Svendsdatter Stoiholm (født i 1729 i Stoiholm, Hundborg Sogn)

37      iii.  Anne Kirstine Svendsdatter Stoiholm (født den 20-7-1732 i Stoiholm, Hundborg Sogn - døde den 25-8-1804 i Stoiholm, Hundborg Sogn)


75. Karen Christensdatter blev født i 1682, døde i 1758 i Stoiholm, Hundborg Sogn i en alder af 76 år, og blev begravet den 3-7-1758 i Hundborg kiekegård.

Karen blev gift med Svend Christensen Stoiholm. Svend blev født i 1697 i Førby, Hundborg Sogn, døde i 1771 i Stoiholm, Hundborg Sogn i en alder af 74 år, og blev begravet den 14-6-1771 i Hundborg kiekegård.

76. Chr. Christensen Weje

Chr. blev gift med Ingeborg Christensdatter.

Barn af dette ægteskab:

38        i.  Ole Christensen Hede (født den 30-9-1731 i Vorupør, Hundborg sogn, Thisted Amt - døde den 13-2-1791 i Vorupør, Hundborg sogn, Thisted Amt)


77. Ingeborg Christensdatter

Ingeborg blev gift med Chr. Christensen Weje.

78. Svend Thomissen Baun blev født i 1696 og døde den 3-12-1786 i en alder af 90 år.

Svend blev gift med Else Jensdatter Munch. Else blev født i 1698 og døde i 1740 i en alder af 42 år.

Barn af dette ægteskab:

39        i.  Birgithe Svendsdatter (født den 25-3-1730 i Klitten, Vorupør, Hundborg sogn og Herred, Thisted Amt - døde cirka 1787 i Vorupør, Hundborg sogn, Thisted Amt)


79. Else Jensdatter Munch blev født i 1698 og døde i 1740 i en alder af 42 år.

Else blev gift med Svend Thomissen Baun. Svend blev født i 1696 og døde den 3-12-1786 i en alder af 90 år.

88. Erich Christensen

Erich blev gift med Mette Nielsdatter.

Barn af dette ægteskab:

44        i.  Christen Erichsen (født i 1724 i Steenberg, Nørhåe - døde den 8-8-1788 i Steenberg)


89. Mette Nielsdatter

Mette blev gift med Erich Christensen.

90. Christen Christensen Søe blev født i 1692 og døde den 17-1-1779 i Steenberg i en alder af 87 år.

Notater: thisted_hundborg_norhaae_1730_1759_opslag_15 ?
den 16 januar 1738 fødte Christen Christensens kone et drengebarn som døbtes den 19 januar og kaldet Peder

Kone død: kb_thisted_hundborg_noergaa_1730_1759_opslag_71.tif
7 maj 1741 blev begravet Christen Søes kone i klitten
?? hvem er det ??


død: kb_thiste_hundborg_noerhaa_1760_1782_opslag_74.tif
17 januar 1779 blev Christen Christensen Søe fra Steenberg Jordsat ?? familiested 87 år

Familierapport

Christen blev gift med Sidsel Christensdatter. Sidsel blev født i 1711 og døde den 7-11-1800 i Kallerup, Hundborg, Thisted i en alder af 89 år.

Børn af dette ægteskab:

          i.  Christen Christensen Søe (født i 1744 i Kallerup)

45       ii.  Maren Christensdatter (Soe) (født i 1748 - døde den 4-3-1813 i Steenberg)


91. Sidsel Christensdatter blev født i 1711 og døde den 7-11-1800 i Kallerup, Hundborg, Thisted i en alder af 89 år.

Notater: *
Død: kb_thisted_hundborg_kallerup_1760_1814_opslag_96.tif
7 november 1800 blev begravet Zidsel Christensdatter, enke efter Christen ?Nielsen ? Hun døde af alderdom efter 13 dages sygeleje, 88 år 9 måneder gammel

Sidsel blev gift med Christen Christensen Søe. Christen blev født i 1692 og døde den 17-1-1779 i Steenberg i en alder af 87 år.

112. Rasmus Rasmussen, søn af Rasmus Jørgensen og Mette Rasmussen, blev født den 16-4-1730 i Tved sogn, Sunds Herred, Svendborg amt og døde den 19-12-1771 i en alder af 41 år.

Rasmus blev gift med Dorthe Madsdatter den 10-12-1771 i Tvede, Svendborg Amt. Dorthe blev født omkring 1731 i Tvede, Svendborg Amt og døde den 10-12-1771 i Tvede, Svendborg Amt i en alder af ca. 40 år.

Barn af dette ægteskab:

56        i.  Daglejer Mads Rasmussen (født den 30-5-1768 i Tved sogn, Sunds Herred, Svendborg amt)


113. Dorthe Madsdatter, datter af Mads Knudsen og Abelone Jensdatter, blev født omkring 1731 i Tvede, Svendborg Amt og døde den 10-12-1771 i Tvede, Svendborg Amt i en alder af ca. 40 år.

Dorthe blev gift med Rasmus Rasmussen den 10-12-1771 i Tvede, Svendborg Amt. Rasmus blev født den 16-4-1730 i Tved sogn, Sunds Herred, Svendborg amt og døde den 19-12-1771 i en alder af 41 år.

120. Jørgen Christensen

Jørgen blev gift med Maria Rasmusdatter.

Barn af dette ægteskab:

60        i.  Daglejer Peder Jørgensen (født i 6-1773 i Staurby, Vejlby Sogn, Vends Herred)


121. Maria Rasmusdatter

Maria blev gift med Jørgen Christensen.

122. Michel Jørgensen blev født omkring 1740 i Kauslunde, Middelfart, Odense.

Michel blev gift med Anna Friderichsdatter omkring 1764. Anna blev født omkring 1740.

Børn af dette ægteskab:

61        i.  Anna Kirstine Michelsdatter (født i 1777 i Svendstrup, Kauslunde Sogn, Vends Herred, Odense Amt - døde efter 1834)

         ii.  Jørgen Michelsen (døbt den 6-4-1766 i Kauslunde, Middelfart, Odense)

        iii.  Frideric Jørgensen (døbt den 2-4-1775 i Kauslunde, Middelfart, Odense)


123. Anna Friderichsdatter blev født omkring 1740.

Anna blev gift med Michel Jørgensen omkring 1764. Michel blev født omkring 1740 i Kauslunde, Middelfart, Odense.
Billede

forrige  8. generation  Næste
148. Christen Svendsen Førgaard, søn af Svend Førgaard og Ukendt, blev født i 1673, døde i 1758 i Førby, Hundborg Sogn i en alder af 85 år, og blev begravet i Hundborg kiekegård.

Christen blev gift med Karen Poulsdatter. Karen blev født i 1669, døde i 1747 i Førby, Hundborg Sogn i en alder af 78 år, og blev begravet den 7-3-1747 i Hundborg kiekegård.

Børn af dette ægteskab:

74        i.  Svend Christensen Stoiholm (født i 1697 i Førby, Hundborg Sogn - døde i 1771 i Stoiholm, Hundborg Sogn)

         ii.  Thomas Christensen Førgaard (født i 1708 i Førby, Hundborg Sogn - døde i 1789 i Førby, Hundborg Sogn)


149. Karen Poulsdatter, datter af Poul Christensen og Elisabeth, blev født i 1669, døde i 1747 i Førby, Hundborg Sogn i en alder af 78 år, og blev begravet den 7-3-1747 i Hundborg kiekegård.

Karen blev gift med Christen Svendsen Førgaard. Christen blev født i 1673, døde i 1758 i Førby, Hundborg Sogn i en alder af 85 år, og blev begravet i Hundborg kiekegård.

224. Rasmus Jørgensen, søn af Jørgen Povelsen og Anna Stephensdatter, blev født i 1677 i Tvede, Svendborg Amt og døde den 13-2-1760 i Tvede, Svendborg Amt i en alder af 83 år.

Rasmus blev gift med Mette Rasmussen den 1-4-1729 i Tvede, Svendborg Amt. Mette blev født omkring 1699 i Tvede, Svendborg Amt og døde den 30-10-1748 i Tvede, Svendborg Amt i en alder af ca. 49 år.

Barn af dette ægteskab:

112       i.  Rasmus Rasmussen (født den 16-4-1730 i Tved sogn, Sunds Herred, Svendborg amt - døde den 19-12-1771)


225. Mette Rasmussen, datter af Rasmus og Ukendt, blev født omkring 1699 i Tvede, Svendborg Amt og døde den 30-10-1748 i Tvede, Svendborg Amt i en alder af ca. 49 år.

Mette blev gift med Rasmus Jørgensen den 1-4-1729 i Tvede, Svendborg Amt. Rasmus blev født i 1677 i Tvede, Svendborg Amt og døde den 13-2-1760 i Tvede, Svendborg Amt i en alder af 83 år.

226. Mads Knudsen blev født i 1695 i Heldager, Tvede, Svendborg og døde den 28-4-1763 i Tvede, Svendborg Amt i en alder af 68 år.

Mads blev gift med Abelone Jensdatter i 1723 i Tvede, Svendborg Amt. Abelone blev født i 1700 i Tvede, Svendborg Amt og døde den 24-5-1759 i Tvede, Svendborg Amt i en alder af 59 år.

Barn af dette ægteskab:

113       i.  Dorthe Madsdatter (født omkring 1731 i Tvede, Svendborg Amt - døde den 10-12-1771 i Tvede, Svendborg Amt)


227. Abelone Jensdatter blev født i 1700 i Tvede, Svendborg Amt og døde den 24-5-1759 i Tvede, Svendborg Amt i en alder af 59 år.

Abelone blev gift med Mads Knudsen i 1723 i Tvede, Svendborg Amt. Mads blev født i 1695 i Heldager, Tvede, Svendborg og døde den 28-4-1763 i Tvede, Svendborg Amt i en alder af 68 år.
Billede

forrige  9. generation  Næste
296. Svend Førgaard

Svend giftede sig med ukendt.

Hans børn:

          i.  Kirsten Svendsdatter (født i 1669 - døde i 1724 i Førby, Hundborg Sogn)

148      ii.  Christen Svendsen Førgaard (født i 1673 - døde i 1758 i Førby, Hundborg Sogn)


298. Poul Christensen

Poul blev gift med Elisabeth.

Barn af dette ægteskab:

149       i.  Karen Poulsdatter (født i 1669 - døde i 1747 i Førby, Hundborg Sogn)


299. Elisabeth

Elisabeth blev gift med Poul Christensen.

448. Jørgen Povelsen blev født i 1637 i Høie, Lunde Sogn, Sunds Herred, Svendborg Amt.

Jørgen blev gift med Anna Stephensdatter i 1671 i Høie, Lunde Sogn, Sunds Herred, Svendborg Amt. Anna blev født i 1641 i Tvede, Svendborg Amt og døde den 16-12-1725 i en alder af 84 år.

Barn af dette ægteskab:

224       i.  Rasmus Jørgensen (født i 1677 i Tvede, Svendborg Amt - døde den 13-2-1760 i Tvede, Svendborg Amt)


449. Anna Stephensdatter blev født i 1641 i Tvede, Svendborg Amt og døde den 16-12-1725 i en alder af 84 år.

Anna blev gift med Jørgen Povelsen i 1671 i Høie, Lunde Sogn, Sunds Herred, Svendborg Amt. Jørgen blev født i 1637 i Høie, Lunde Sogn, Sunds Herred, Svendborg Amt.

450. Rasmus blev født i 1664 i Tvede, Svendborg Amt.

Rasmus giftede sig med ukendt.

Hans barn:

225       i.  Mette Rasmussen (født omkring 1699 i Tvede, Svendborg Amt - døde den 30-10-1748 i Tvede, Svendborg Amt)


Billede

forrige  10. generation
592. Christen Førgaard

Christen giftede sig med ukendt.

Hans barn:

296       i.  Svend FørgaardIndholdsfortegnelse | Efternavne | Navneliste

Denne hjemmeside blev lavet 22-12-2013 med Legacy 7.5 fra Millennia