1. Jenny Eleonora Agnete Madsen,1 datter af Christian Madsen og Kirsten Jørgensen, blev født den 31-1-1919 i Ellested Sogn, Vinding Herred, blev døbt den 23-3-1919 i Ellested Sogn, Vinding Herred, og døde i 1977 i Ringe i en alder af 58 år.
Notater: Født: kb_svendborg_gudme_vindinge_ellested_1913_1929_opslag_49.jpg
31 januar 1919, Ellested, Ellested Sogn, Vinding Herred, døbt 23 marts af sognepræst M. K. Mogensen i Ellested Kirke.
Forældre: Viede i Ellested 5 maj 1911, arbejdsmand Kristian Madsan ig hustru Kirsten Jørgensen, 37 år
Faddere: arbejdsmand Anders Sørensen og hustru Andrea Mathilde Madsen, Lykkesholm. Arbejdsmand Niels Hansen Kielstrup og hustru Karen Marie Kielstrup, Ellested. Barnets fader.
Anmærkninger: Udtrådt af folkekirken i henhold til skrivelse af 24 november 1941 fra sognepræsten i Stenstrup
Ole og Jenny
J.E.M.A gik i skole i Gislev, Fraugde-Kirkeby, Holte, Glamsbjerg og Ellested og havde ellers plads ved husgerning.
Inger Elise har fortalt:
Vores mormor var ofte syg, da jeg var barn, og vores morfar lå syg på Ringe Sygehus. Der var derfor ingen til at tage sig af mig, og jeg måtte ikke være i hjemmet alene. Derfor fik jeg lov til at bo sammen med Jenny på Lykkesholm. Derfra kunne jeg også gå i skole. Jeg gik også til Ellested Station, hvor jeg tog med toget til Ringe, og besøgte min far på sygehuset.
Erindringer om Jenny Eleonora Agnethe Jørgensen skrevet af hendes søn Jørgen Filip Jørgensen.
Jenny Eleonora Agnethe Madsen gik i skole i Gislev, Fraugde-Kirkeby, Holte, Glamsbjerg og Ellested og havde ellers plads ved husgerning.
Vi havde en god og kærlig mor som tog sig godt af os børn. Vores mor var hjemmegående det meste af den tid jeg husker, kun afbrudt af en kort periode hvor hun arbejdede på Fabers Fabrik i Ryslinge. Hun passede hus og syede næsten alt vores tøj, gardiner og kjoler til sig selv. Hun var rask til at træffe en beslutning og hun havde selvtilliden i orden. Hun malede og tapetserede også, gjorde rent, samt lakerede gulve, ordnede have og hun parterede gris og kalv når vi havde fået slagtet. Alt blev gjort propert og kvikt. Vi fik aldrig klø derhjemme, hvis vi blev for frække var det nok hvis far sagde stop. Mor kunne vi sommetider drive lidt længere og i værste fald kunne hun finde på at true: "skal i ha´nogen af karkluden ?". Jeg fik også sunget godnatsang hver aften. Jeg husker 3 forskellige sange som jeg kunne vælge imellem, og det var:
Når sol går ned: Melodien kan du høre her.
Min mor sang denne godnatsang for mig, jeg ved ikke hvad den hedder eller hvor hun har den fra, måske er det en sang hendes egen mor har lært hende. Ihvertfald har jeg ikke kunnet finde den, hverken på biblioteker eller på internet.
Teksten lyder sådan her:
Når sol går ned,
synger jeg en lille sang,
om kærlighed,
og de ting der var engang.
Som små vi løb og leged,
til aftensol gik ned,
når sol går ned,
synger jeg om kærlighed.
En anden aftensang hun brugte var denne, Jeg er træt og går til ro: Melodien kan du høre her.
Jeg er træt og går til ro,
lukker mine øjne to,
fader se med kærlighed,
til mit ringe leje ned.
Har i dag jeg kære gud,
syndet imod dine bud,
vær mig nådig, vær mig god,
slet det ud med Jesu blod.
og endelig var der den tredie sang, Den lille Ole med paraplyen: Melodien kan du høre her.
Den lille Ole, med paraplyen,
han kender alle små folk i byen
hver lille pige, hver lille dreng,
som sover sødt i sin lille seng.
og så denne her: Solen er så rød mor:
Solen er så rød, mor, og skoven blir så sort.
Nu er solen død, mor, og dagen gået bort.
Ræven går derude, mor, vi låser vores gang.
Kom, sæt dig ved min pude, mor, og syng en lille sang!
Himlen er så stor, mor, med klare stjerner på.
Hvem monstro der bor, mor, på stjernen i det blå?
Tror du, der er drenge, mor, der kikker ned til mig?
Og tror du, de har senge, mor, og sover ligesom jeg?
Hvorfor blir det nat, mor, og kold og bitter vind?
Hør den lille kat, mor, mjaver og vil ind!
Mågerne og ternerne har ingen sted at bo.
Å, hør, nu synger stjernerne, de synger mig til ro!
Mor hjalp ikke til i stalden, det klarede far alene, men hun hjalp tit med til at hakke (tynde) roer. Det var også mor som passede have og urtehaven. Jeg hjalp sommetider til; det var ikke noget jeg følte jeg skulle, men det føltes næsten naturligt og jeg fik også altid mit eget stykke jord, hvor jeg kunne lave min egen lille have og så mine egne radiser, ærter osv.
Min mor havde jo en cykel, ligesom næsten alle andre og hvis der var for lang at cykle når hun skulle i byen, så tog hun med rutebilen. Da Mogens var blevet 16 år købte han sig en knallert, en Diesella og på et tidspunkt hvor vores mor skulle til Ringe overtalte Mogens hende til at låne hans knalleret. Det var dog ikke så ligetil da dagen oprandt, for vores mor ville (turde) alligevel ikke køre på knallert. Mogens gjorde en stor indsats for at overtale hende og hun kom da også med ud til knallerten som blev startet og mor satte sig modstræbende op på den og Mogens skubbede hende i gang og hun kørte af sted. Hun kom da også godt både til Ringe og hjem igen, men hun fortalte at hun havde tudet hele vejen til Ringe. Senere købte hun sig en Velo Solex knallert og hun nåede da at slide mindst 2 Velo Solex'er op før sin alt for tidlige død.
Jeg husker når der blev vasket storvask, så blev der fyret op i gruekedlen med risbrænde og så blev der kogt og vasket tøj. Det var tungt arbejde, senere blev det så almindeligt at man kunne leje en vaskemaskine og det gjorde jo arbejdet lidt nemmere. Det var sådan en stor tønde hvori der kørte nogle arme rundt, først lidt den ene vej og så lidt den anden vej. Så skulle der hældes varmt vand i samt sæbe og så det tøj der skulle vaskes. Så kunne maskinen stå og ruske tøjet frem og tilbage til det blev rent. Når tøjet så var rent kunne det køres igennem en presse (to ruller) som klemte vandet ud af tøjet, den skulle betjenes ved et håndsving og så kunne det rene tøj hænges ud til tørring. Senere blev der sat en motor på pressen så den kunne køre selv, men nu blev det pludseligt farligt for hvis man fik fingrene i klemme, kunne hele armen blive trukket ind imellem valserne. En af far og mors bekendte, Inger Bilde, kom slemt til skade ved det engang kan jeg huske. Alt i alt var det dog et stort fremskridt for tøjvasken i hjemmet.
En kortere periode arbejdede hun på Fabers Fabrik i Ryslinge, de lavede persienner som var meget brugt og moderne. Det føltes mærkeligt, at hun pludselig ikke var hjemme om dagen, men så var der jo far i stedet for.Mor var aldrig rådvild, men klarede mange situationer i en snæver vending. Jeg husker bedst som voksen hvor vi var kørt til Bøsøre strand : far, mor, Jytte, Arne, Søren, Bettina, Lone, Annette og mig. Vi skulle have frokost og nyde det dejlige sommervejr. Mor havde lige syet sig en ny fin dragt med bukser og jakke som hun havde taget på. Det var jo sommer og varmt, men hun havde glemt at få shorts med til vandet. Hvad gør man så ? jo - en saks havde hun da med så hun klippede resolut benene af sine nye lange bukser så hun kunne bruge dem som shorts.
Jenny blev gift med Ole Gunnar Jørgensen,2 søn af Rasmus Søren Oluf Jørgensen og Karla Cecilie Olesen, den 29-8-1939 i Sdr. Nærå. Ole blev født den 23-11-1915 i Fredlund, Tarup Mark, Søllinge Sogn, Vinding Herred og døde i 1-2006 i Ringe i en alder af 90 år.
Børn af dette ægteskab:
i. Mogens Søren Jørgensen
ii. Jytte Dyveke Jørgensen
iii. Jørgen Filip Jørgensen
iv. Palle Stefan Jørgensen (født den 22-9-1956 i Gislev - døde i 1995 i Svendborg)
v. Marianne Debora Jørgensen (født den 5-6-1958 i Gislev - døde den 7-8-2013 i Thisted sygehus)
2. Christian Madsen,3 søn af Niels Christensen Madsen Stoiholm og Mariane Poulsen, blev født den 8-11-1874 i Førby, Hundborg Sogn, blev døbt den 3-1-1875 i Hundborg Sogn, Hundborg Herred, Thisted Amt, døde den 4-2-1937 i Amtssygehuset i Ringe, Gudme Herred, Svendborg Amt i en alder af 62 år, og blev begravet den 10-2-1937 i Ellested Sogns Kirkegård, Vinding Herred.
Notater: *
Arbejdsmand ved landbruget
Født: kb_thisted_hundborg_hundborg_1868_1882_opslag_32.tif
8 nov 1874 døbt i kirken ?****? D. 3 januar 1875
Forældre: Gårdmand Niels Madsen Stoiholm af Førby og hustru Mariane Poulsen. Moderen 25 ?****?. 26 år
Faddere: husmand Niels Peter Madsens søn af Førby, Peder Rasmussens søn af Nr. Vorupør, husmand Christen Stoiholm, af Førby, husmand og fisker Niels Poulsen af Stenberg, ungkarl Jørgen Poulsen af Stenberg.
Anmærkning: Moderen indført den 3 januar 75.
Dødsprotokol: Niels Christensen Madsen Stoiholm
Skifte side 1: Niels Christensen Madsen Stoiholm
Skifte side 2: Niels Christensen Madsen Stoiholm
Christian voksede op på Stoiholm, en lille ejendom der ligger ved en sø nogle kilometer øst for Vorupør. Faderen ernærede sig som tømrer på Vorupør Skibsværft, lidt landbrug og drev måske lidt fiskeri ved siden af.
Christian voksede op sammen med sin lillebror Otto Madsen. De har sikkert sejlet og fisket i søen som de boede ved siden af og om vinteren har de måske løbet på skøjter der. Da Christian voksede op kom han til at køre dagvogn mellem Vorupør og Thisted. Hans mor døde i 1891 da han var 17 år, og hans far døde i 1894 da han var 20 år. Det har sikkert været et hårdt slag for ham og hans lillebror som var 3 år yngre, sådan at blive forældreløse i så ung en alder.
I skiftet efter hans far, Niels Christensen Madsen Stoiholm kan vi læse, at det blev vedtaget at bortsælge ejendom og indbo. Således befriet for alle forpligtelser forlod Christian barndomshjemmet i Førby og drog ud i "den vide verden". Hvordan han så er havnet på Tåsinge hvor han mødte min mormor Kirsten Madsen får vi aldrig at vide. Det forekommer mig utænkeligt at drage fra Thy direkte til Tåsinge, han skulle jo krydse først Limfjorden, dernæst Lillebælt og til sidst Svendborgsund, han må givetvis have mødt nogen som han har slået følge med og måske var en af dem fra Tåsinge, hvordan skulle det ellers ske ?.
Ægteskab : kb_svendborg_sunds_landet_1892_1907_opslag_134.jpg
d. 15 nov 1903 i Landet Sogn, Landet Kirke af sognepræst V. Skouboe
Brudgom: Christian Madsen, ungkarl, arbejdsmand af Hvidkilde, Egense Sogn, Sunds Herred. Født i Stoiholm i Førby, Hundborg Sogn og Herred, d. 8 november 1874, søn af husmand Niels Madsen (Stoiholm) og hustru Mariane Poulsen af Stoiholm i Førby, Hundborg Sogn og Herred.
Brud: Kirsten Jørgensen, pige af Strammelse Hospital, Landet Sogn, Sunds Herred. Født samme sted d. 18 august 1881, dater af indsidder Jens Hansen Jørgensen og hustru Maren Kirstine Hansen af Strammelse Hospital.
Forlovere: Poul Kristian Jørgensen, Indsidder, arbejdsmand af Hvidkilde Ladegaard. Karl Kristian Pedersen, Indsidder, arbejdsmand af Hvidkilde Ladegaard
Tillysning bestilt 30 okt, fundet sted 1, 8, og 15 november 1903
Død: kb_svendborg_gudme_ringe_1932_44_opslag_56.jpg
4 febr 1937, Amtssygehuset Ringe, Rine Sogn, Gudme Herred, Svendborg Amt
begravet af sognepræst Fabricius d 10 febr. 1937, Ellested Sogns Kirkegård, Vinding Herred
Gift arbejdsmand, Ellested, Ellested Sogn, Vinding Herred, Svendborg Amt. Søn af husmand Niels Madsen og hustru Mariane Poulsen, Hundborg Sogn og Herred, Thisted Amt, født der d. 8 november 1874, gift med efterlevende Kirsten Jørgensen, Ellested (sidste fælles bopæl)
Familierapport
Billeder af Kirsten og Christian
FT 1906: ft_svendborg_sunds_egense_hvidkilde_1906.jpg
Christian Madsen 8/11-74, Husfader, Daglejer ved Agerbrug, født Hundborg Sogn, Thisted Amt
Kirsten Madsen født Jørgensen, 18/8-81, husmoder, født Landet Sogn, Svendborg Amt
Niels Christian Madsen, 15/2-04, barn, født: Egense Sogn, Svendborg Amt
Marie Kirstine Madsen, 12/02-05, barn, født: Egense Sogn, Svendborg Amt
FT 1911: ft_svendborg_sunds_tved_tved_skovhave_38_b_10_ft_1911_a1711_dda.tif
Christian Madsen, 8-11-1876, gift, husfader, skovarbejder og husmand, Hundborg, Thisted Amt
Kirsten Jørgensen, 18-8-1881, gift, husmoder, , Landet, Tåsinge
Niels Christian Madsen, 15-02-1904, ugift, barn, , Egense
Marie Christien Madsen, 12-02-1905, ugift, barn, , Sørup
Thorah Emilie Madsen, 31-07-1906, ugift, barn, , Sørup
Jenny Eleonora Madsen, 20-12-1907. ugift, barn, , Tved
Carl Axel Madsen, 13-10-1909, ugift, barn, , Tved
Julie Kristin Jørgensen, 15-05-1887, ugift, svigerinde, , Landet Taasinge
Vanda Emilie Jørgensen, 13-09-1910, ugift, hendes barn, , Tved
Erindringer om Christian Madsen og Kirsten Jørgensen fortalt af deres datter Jenny Eleonora Agnethe Jørgensen.
Konfirmeret 30. september 1888i Vorupør Kirke
Christian ville gerne have haft at at hans kone havde heddet Christine i stedet for Kirsten. Han syntes det lød bedre med Christian og Christine. På en slægtstavle han lavede, skrev han derfor Christine. Knud Anker, født 1916, har fortalt at da han var 6 år var han var med til at farvelægge flagene og blomsterne. Slægtstavlen hang i lang tid hos Svend og Karin, siden hos Viggo og Signe og nu står den i kælderen hos Bent Kurt Madsen på Frederiksberg.
Christian arbejdede på gårdene som røgter i mange år. Han havde et godt tag på de store tyre og var ikke bange for dem, det var altid ham der blev sendt bud efter, hvis en af tyrene gik amok eller hvis de slap løs, hvilket kunne ske. Christian kunne gå lige hen til tyrene imens han snakkede roligt til dem, og tage fat i deres tøjer og så trække med væk. Når tyrene var på græs om sommeren var de tøjret, det brugte man dengang. Det kunne så hænde at de skubbede til ham med deres hoved når han kom for at flytte dem, men han sagde bare, nå, nå….rolig, rolig og fortsatte uanfægtet med at slå pløkken i jorden.
Til måltiderne sad familien bænket om køkkenbordet. Christian sad for bordenden og så sad børnene rundt ved siderne, Viggo, som var den ældste, sad ved venstre side af Christian. Christian døjede med at tygge brødskorperne og skar dem derfor af, men fordi intet måtte gå til spilde, skubbede han dem diskret over til Viggo som så måtte spise dem. Engang var Viggo blevet sur på sin far over et eller andet og havde skældt ud. Han afslutte med at sige "og så for øvrigt vil jeg ikke spise dine brødskorper mere !"
Drengene skulle hjælpe Christian med noget af arbejdet på gården. Sommetider lavede de sjov med ham som dengang de var sendt på høloftet for at kaste strøelse ned til kreaturerne. De havde samlet en ordentlig dynge ovenfor lemmen, godt med avner osv. men ventede ganske stille på at deres far skulle reagere. Til sidst kom han hen under lemmen og stillede sig med armene i siden, kiggede op og råbte "Nå, bliver det snart til noget ?" hvorpå drengene skubbede al strøelsen lige ned i hovedet på ham. Christian råbte op og prustede noget, men kunne da godt se det sjove i det for han fortalte det til Kirsten da han kom hjem.
Gunnar havde også mange sjove indfald. Engang fik de hver en hel ansjos og det var ikke hver dag der var råd til det. Så sagde han : "Nu leger jeg at jeg er en stor hval som sluger en torsk" hvorpå han lagde hoved godt tilbage og så tog han ansjosen i én mundfuld.
En anden gang skulle han vise sin mor en tryllekunst, han tog en tændstik, stillede sig foran sengen, slog en ordentlig prut og væltede bagover i sengen mens han strøg tændstikken og holdt den om til bagdelen, hvorved der stod en ordentlig stikflamme ud.
Nytårs aften havde drengene gerne fået fat i en klump karbid og en tom blikdåse hvor de havde bundet et stykke ståltråd fast imellem låg og bøtte så låget ikke fløj væk og lavet et lille hul i bunden af bøtten. Så kom karbidklumpen i bøtten, en tår vand eller en spytklat på karbidet, på med låget og så en tændstik revet og sat under dåsen som så skød låget af med et vældigt knald. På et tidspunkt gav det selvfølgelig ikke højt nok brag og så fandt de på at tage en mælkejunge, binde låget fast med et stykke snor, hul i bunden osv. og det kunne give et ordentligt knald !
Både Knud og Gunnar var nogle adrætte fyre som kunne slå kraftspring, vejrmøller og gå på hænder, det var sjovt at se.
Sønnerne Viggo, Aksel og Gunnar spillede på harmonika.
Desværre skete det at Christian slog sig på flasken. Hvis han kom fuld hjem kunne han være grov over for Kirsten og børnene, men så sendte Kirsten et par af de store drenge ned til forvalteren på Lykkesholm for at hente hjælp. Forvalteren sendte gerne et par karle efter Christian som så måtte overnatte i "kapellet" et rum som var over indgangspartiet ved voldgraven på Lykkesholm. Næste dag når branderten var sovet væk, var han normal igen.
En anden gang havde Christian givet sig på vej til købmanden efter brændevin med en tom flaske i lommen. Det passede ikke Kirsten, men hun kunne ikke rigtigt gøre noget ved det, dog tog hun en sten og smed efter ham. Stenen ramte lommen som flasken var i og flasken gik i stykker. Hun blev lidt befippet over at have ramt ham og var lidt spændt på resultatet, men han sagde ingenting, han gik blot ud i vejkanten for at tømme lommen for glasskår og fortsatte sin vandring.
Christian kunne også finde på at gå med nogle landstrygere hvis der kom nogen forbi. Så kunne der gå flere uger inden han kom hjem igen. Når han så kom hjem igen var han en meget lille karl som bad Kirsten om godt vejr og penge til en lille halv til at slutte af på. Han fortalte at han når han var i stalden kunne se nogle små mænd. De var over det hele og de grinede af ham og sagde . "Se ham Christian… sikke han ka' ja sikke han dog ka' ", han havde jo delirium, og så kunne der gå længe inden han drak igen.
Engang da der skulle koges kartofler i gruekedlen, så skulle Jenny, der dengang var omkring 6 år, se efter det. Desværre skete det uheldige, at kedlen kogte tør for vand og hun fik så mange klø af sin far, at hun besvimede. Så klø har nok været en del af børnenes opvækst.
Et barnebarn til Christian Madsen, Birgith Waarsoe Madsen, datter af Svend Madsen har oplyst, at Christian Madsen i sine helt unge dage (16-20 årig) kørte dagvogn fra Vorupør til Thisted indtil han pludselig en dag stak af til Fyn.
Christian blev gift med Kirsten Jørgensen den 15-11-1903 i Landet Kirke, Landet Sogn, Tåsinge, Svendborg Amt. Kirsten blev født den 18-8-1881 i Strammelse, Landet Sogn, Tåsinge, blev døbt den 2-10-1881 i Landet Kirke, Landet Sogn, Tåsinge, Svendborg Amt, døde den 13-7-1958 i Plejehjemmet "Gamle Møllegård, Horne Sogn i en alder af 76 år, og blev begravet den 16-7-1958 i Ellested Sogns Kirkegård, Vinding Herred.
Børn af dette ægteskab:
i. Niels Christian Madsen (født den 15-2-1904 i Egense, Hvidkilde mark - døde den 12-1-1972)
ii. Marie Christine Madsen (født den 12-2-1905 i Sørup - døde i 1961 i Broager)
iii. Thora Emilie Madsen (født den 31-7-1906 i Sørup - døde den 5-3-1952)
iv. Jenny Eleonora Madsen (født den 20-12-1907 i Tved - døde den 3-7-1912 i Ringe)
v. Carl Aksel Madsen (født den 13-10-1909 i Tved - døde den 29-12-1979 i Søllinge)
vi. Svend Aage Madsen (født den 7-5-1913 i Svindinge - døde den 3-11-1994 i Nr. Søby)
vii. Viggo Otto Madsen (født den 2-2-1915 i Gislev - døde den 2-6-1991 i Hårby)
viii. Knud Anker Madsen
1 ix. Jenny Eleonora Agnete Madsen (født den 31-1-1919 i Ellested Sogn, Vinding Herred - døde i 1977 i Ringe)
x. Arnold Gunnar Madsen (født den 20-5-1921 i Ellested - døde den 7-12-2000 i Svendborg)
xi. Inger Elise (Lis) Madsen
3. Kirsten Jørgensen, datter af Daglejer Jens Hansen Jørgensen og Maren Kirstine Hansen, blev født den 18-8-1881 i Strammelse, Landet Sogn, Tåsinge, blev døbt den 2-10-1881 i Landet Kirke, Landet Sogn, Tåsinge, Svendborg Amt, døde den 13-7-1958 i Plejehjemmet "Gamle Møllegård, Horne Sogn i en alder af 76 år, og blev begravet den 16-7-1958 i Ellested Sogns Kirkegård, Vinding Herred.
Notater: *
Født: kb_svendborg_sunds_landet_1874_1889_fkvdjta_opslag_57.tif
18 aug 1881 døbt 2 okt i kirken
Forældre : ?****? Jens Hansen Jørgensen og hustru Maren Kirstine Hansen af Strammelse Hospital..
Faddere: oderen bar selv barnet, ?****? Kirsten Jakobsen af Lundby, ?****? Møller Ejnind Andersen ?****? Frederik ?****?
Moderen er 25 år gammel
FT 1890: Svendborg, Sunds, Landet, Strammelse, Fattighus, 45F10, FT-1890, C1867
FT 1890: ft_svendborg_sunds_landet_strammelse_1890_01060_01172.tif
Ægteskab : kb_svendborg_sunds_landet_1892_1907_opslag_134.jpg
d. 15 nov 1903 i Landet Sogn, Landet Kirke af sognepræst V. Skouboe
Brudgom: Christian Madsen, ungkarl, arbejdsmand af Hvidkilde, Egense Sogn, Sunds Herred. Født i Stoiholm i Førby, Hundborg Sogn og Herred, d. 8 november 1874, søn af husmand Niels Madsen (Stoiholm) og hustru Mariane Poulsen af Stoiholm i Førby, Hundborg Sogn og Herred.
Brud: Kirsten Jørgensen, pige af Strammelse Hospital, Landet Sogn, Sunds Herred. Født samme sted d. 18 august 1881, dater af indsidder Jens Hansen Jørgensen og hustru Maren Kirstine Hansen af Strammelse Hospital.
Forlovere: Poul Kristian Jørgensen, Indsidder, arbejdsmand af Hvidkilde Ladegaard. Karl Kristian Pedersen, Indsidder, arbejdsmand af Hvidkilde Ladegaard
Tillysning bestilt 30 okt, fundet sted 1, 8, og 15 november 1903
Konfirmeret: kb_svendborg_sunds_landet_1892_1907_opslag_95.jpg
Strammelse Hospital ligger på Strammelsegade nr. 8
Vejmandens hus ligger på Thinghavevej nr. 33
Erindringer om Kirsten Jørgensen fortalt af hendes dattersøn Jørgen Filip Jørgensen
Min morfar har jeg aldrig kendt, men min Mormor boede hos min far og mor næsten lige til hun døde. Hun passede mig og jeg har fået fortalt, at da vi flyttede til Gislev, stod jeg med mormor i hånden og kiggede på at folkene bar tingene ind, alle dyrene osv. Hvorpå jeg sagde: "kom mormor, nu går vi hjem!"
Hun havde en af stuerne som var indrettet med hendes egne møbler, men det var ikke altid hun var tilfreds alligevel; så syntes hun det var meget bedre hvis hun fik den anden stue, og så flyttede mor om. Som voksen spurgte jeg min far om, hvorfor han affandt sig med det og han sagde, at det jo mest var min mor der var derhjemme, han var jo i stalden eller i marken og var kun hjemme om aftenen, så for ham betød det ikke noget.
Mormor havde sin kurvestol som hun altid sad i; hun lagde tit det ene ben op i stolen og sad så på benet.
Mor og far købte et telt engang og det blev slået op ude i haven og da det var rejst, skulle vi have eftermiddagskaffe alle sammen. Mormor blev også hentet, men hun ville ikke ind i teltet; lige meget hvor meget min far prøvede at overtale hende, men nej. Det hele endte med at far hentede hendes kurvestol og så kunne hun sidde udenfor teltet og drikke sin kaffe. Når hun drak kaffe hældte hun altid kaffen op i sin underkop og drak den deraf og så skulle hun have 2 stykker sukker til.
Hver dag når far malkede, så skulle mormor have en flaske mælk. Hun kom hver dag med sin ½ liters mælkeflaske som hun fik fyldt op. Da far på et tidspunkt byggede stalden om, blev der lavet en plads på en af de udvendige vindueskarme hvor hun kunne stille sin mælkefalske.
Da vi flyttede til Gislev fik mormor en lejlighed i huset ved siden af. Jeg husker engang hvor jeg skulle spise til aften hos mormor. Hun havde inviteret mig og vi skulle have medisterpølse. Jeg ved ikke hvorfor, men jeg var ikke særlig interesseret, jeg var jo ikke så vant til at komme hos mormor; det var jo hende der plejede at være hos os. Mens mormor stod der ved komfuret og lavede mad blev det pludselig for uhyggeligt for mig og jeg løb hjem til min mor.
Om aftenen når mormor skulle til ro, så havde hun altid en lille petroleumslampe tændt ved sin seng; for at lyset ikke skulle skinne hende i øjnene, havde hun en papskærm stående på højkant i vinkel omkring lyset, det så jeg når jeg var med min mor ovre og sige godnat til mormor. Mormor havde lang hår; det nåede næsten til hendes lænd, men det blev rullet fint sammen og sat i en knold i nakken, jeg så kun hvor langt det var når hun skulle have håret vasket.
Da mormor blev gammel begyndte hun at opføre sig mærkeligt; far og mor sagde at hun var forkalket (senildement). Det startede med at hun kom efter sin mælk på de mærkeligste tidspunkter. Jeg husker engang hvor jeg var syg og lå på sofaen inde i stuen. Jeg havde nogle blade at læse i; da kom mormor ind til mig og begyndte at drille mig og jeg kunne ikke få hende til at holde op, så jeg rullede et blad sammen og smed efter hende; jeg ramte hende i hovedet og så begyndte hun at græde og gik ind til min mor og sladrede.
Til sidst blev mormor så senil, at far og mor besluttede at hun måtte på plejehjem. De fandt et plejehjem i Horne hvor hun kom ned og siden så jeg hende ikke mere, men jeg kan huske at far og mor tog til mormors begravelse. Senere var alle mors søskende på besøg for at dele mormors indbo. Som den eneste udenforstående, fik jeg fik lov til at overvære hvordan det foregik. Det foregik på den måde, at den ældste af børnene først valgte en ting, derefter den næstældste osv. Indtil alle tingene var fordelt. Det forløb stille og roligt og alle var tilfredse med måden det var gjort på.
Kirsten blev gift med Christian Madsen 3 den 15-11-1903 i Landet Kirke, Landet Sogn, Tåsinge, Svendborg Amt. Christian blev født den 8-11-1874 i Førby, Hundborg Sogn, blev døbt den 3-1-1875 i Hundborg Sogn, Hundborg Herred, Thisted Amt, døde den 4-2-1937 i Amtssygehuset i Ringe, Gudme Herred, Svendborg Amt i en alder af 62 år, og blev begravet den 10-2-1937 i Ellested Sogns Kirkegård, Vinding Herred.
4. Niels Christensen Madsen Stoiholm, søn af Mads Christensen og Maren Christensdatter Stoiholm, blev født den 7-12-1832 i Førby, Hundborg Sogn, blev døbt den 9-12-1832 i Førby, Hundborg Sogn, døde den 14-10-1894 i Thisted sygehus i en alder af 61 år, og blev begravet den 18-10-1894 i Vorupør kirkegård.
Notater: *
Niels Christensen Madsen Stoiholm arbejdede som ufaglært tømrer i Vorupør/Thisted området
Født: KB Thisted Hundborg Jannerup 1814-1853_Opslag 32.tif
1832 Den 7 dec. Født Niels Christensen Madsen Stoiholm.
Forældre husmand Mads Christensen Stoiholm og hustru Maren Christensdatter i Førbye.
Døbt i kirken den 9 dec.
Fadder: Maren Christensdatter, Mette Bertelsdatter, Christen Jensen, Christen Schÿtte, Christen Wilsen.
Jvfør_ 234
Anmærkninger: ??????? intro ?????? 13 januar 1833
Død:
d. 14 oktober 1894 på Thisted sygehus
Begravet 18 oktober 1894 på Vorupør Kirkegård, Hundborg sogn, Hundborg Herred
Navn: Niels Christensen Madsen (Stoiholm)
Enkemand, Husejer i N. Vorupør, Hundborg sogn og Herred, født i Førby d. 7 december 1832 af forældrene Husmand Mads Christensen Stoiholm og hustru Maren Christensdatter, Førby.
Har været gift med Mariane Poulsen, Førby
Alder: 61 år
Begravet af Sognepræsten
I skifteprotokollen 1894/95 nr 173 står der (img_1987.jpg):
Husmand og tømrer Niels Christensen Madsen (Stoiholm) af Nørre Vorupør by i Hundborg Sogn, død på sygehuset i Thisted 62 år gammel. Efterlader sig en myndig og en umyundig søn, jvfør nr 148-18 91/92 (hustruens skifte) (img_1989.jpg)
Skifte begyndt 27/10-94, register i skiftesamling 5/11-94
I skiftet står der: (img_1992.jpg)
År 1894 den 6 Novbr blev Hillerslev - Hundborg samkaldt skiftsamt sat på ...kontoret i Thisted betjent af den ordinære skifteforvalter H. Clausen med undertegnede vidner, hvor da foretager dødsboet efter husmand Niels Christensen Madsen (Stoiholm) og hustru Mariane Poulsen af Nørre Vorupør By i Hundborg Sogn, afgående ved døden 14 okt 1894 og 18 okt 1891.
Skifteforvalteren bemærkede at afdødes arvingers navn og ... at være
1. Sønnen Christian Madsen, født 8 Nov 1874
2. -"- Otto Madsen, født 5 august 1877
hvorfor som ....... ladet foretage registrering af Bank ..... og fundet denne...... ........ .........der er afholdt den 27the indført i registreringsprotokollen for Hundborg ...... fol 72
(img_1994.jpg)
Ifølge ..... mødte den mindreårige arving Christian Madsen personlig, hvorfor husmand og fisker Niels Poulsen af Stenbjerg mødte og beskikkedes ...... som kurator for den mindreårige og som værge for den mindreårige Otto Madsen.
Boets værdi opgøres til nøjagtig kr. 100,00. De mødte vedgik derfor arv og gæld..........
Endelig vedtages det at søge boet solgt, ejendommen Matrikel no 24C i Vorupør By, Hundborg Sogn. Endvidere vedtages det at sælge boets løsøre.
Ft: Thisted Hundborg hundborg 1890_Opslag 130.tif
Niels Madsen, 57år, gift, husfader, Husmand
Mariane Poulsen, 40år, gift, husmoder
Deres børn, alle født i sognet:
Christian Madsen, 15år, ugift
Otto Madsen, 12år, ugift
Familierapport
Niels blev gift med Mariane Poulsen. Mariane blev født den 18-9-1849 i Nørhå, Hundborg, Thisted, blev døbt den 29-9-1849 i Hjemmedøbt, døde den 18-10-1891 i Stoiholm, Hundborg Sogn i en alder af 42 år, og blev begravet den 27-10-1891 i Vorupør kirkegård.
Børn af dette ægteskab:
2 i. Christian Madsen (født den 8-11-1874 i Førby, Hundborg Sogn - døde den 4-2-1937 i Amtssygehuset i Ringe, Gudme Herred, Svendborg Amt)
ii. Otto Madsen (født den 5-8-1877)
5. Mariane Poulsen, datter af Poul Nielsen og Karen Marie Christensdatter, blev født den 18-9-1849 i Nørhå, Hundborg, Thisted, blev døbt den 29-9-1849 i Hjemmedøbt, døde den 18-10-1891 i Stoiholm, Hundborg Sogn i en alder af 42 år, og blev begravet den 27-10-1891 i Vorupør kirkegård.
Notater: *
Født: KB Thisted Hundborg Nørhå 1845-1866 Opslag 44
18 sept 1849 født
Mariane Poulsen, hjemmedøbt af Holst Fabricius 23 sept, i kirken 11 nov.
Husmand og fisker Poul Nielsen og hustru Karen Marie Christensdatter i Steenberg
Faddere: Ane Madsdatter af Hvidbjerg T og Maren Pedersdatter af Steenberg, fiskermand Christen Christensen af Vorupør, Christen Gotlobsen og Jens Nielsen af Steenberg .
Jvf.reg. Fo 252 No 621
Anmærkning: ????????? 11 November
Konfirmeret: kb_thisted_hundborg_norhaae_1843_1865_opslag_36.tif
1864 konfirmeret
konfirmand Mariane Poulsen i Steenberg,
forældre: husmand og fisker Poul Nielsen og hustru Karen Marie Christensdatter i Steenberg
født i Steenberg 18 sept 1849
kundskab mg, opførsel mg
vaccineret 15 aug 1854 af ?Sauer?
Død: kb_thisted_hundborg_hundborg_1883_1892_fkvd____opslag_141.tif
Død den 18. oktober 1891, begravet 27. oktober, Mariane Poulsen,
Husmand Niels Madsen Støjholms Hustru i Stoiholm, Hundborg sogn, 42 år
Begravet på Vorupør Kirkegård
Dødsprotokol: Mariane Poulsen
Mariane blev gift med Niels Christensen Madsen Stoiholm. Niels blev født den 7-12-1832 i Førby, Hundborg Sogn, blev døbt den 9-12-1832 i Førby, Hundborg Sogn, døde den 14-10-1894 i Thisted sygehus i en alder af 61 år, og blev begravet den 18-10-1894 i Vorupør kirkegård.
6. Daglejer Jens Hansen Jørgensen, søn af Skrædder Jørgen Hansen og Maren Albrechtsdatter, blev født den 23-4-1848 i Strammelse, Landet Sogn, Tåsinge, Svendborg Amt, blev døbt den 21-5-1848 i Strammelse, Landet Sogn, Tåsinge, døde den 1-2-1921 i Odense Amtssygehus i en alder af 72 år, og blev begravet den 8-2-1921 i Odense Assistents Kirkegård.
Notater: *
Født: KB Svendborg Sunds Landet 1842-1853_Opslag 15
Viet: KB Svendborg Sunds Tved 1869-1891 __V_Opslag 9
Viet:KB Svendborg Sunds Tved 1869-1891 __V_____Opslag 8
Død: kb_odense_odense_odensesct_knud_1918_1926_opslag_57.jpg
FT_svendborg_sunds_landet_strammelse_et_hus_no_4_fattighus_1880.jpg
FT_svendborg_sunds_landet_strammelse_fattighus_1890.jpg
FT_Svendborg_Sunds_Landet_1901
FT_Svendborg_Sunds_Landet_1906_Opslag_55
Maren og Jens
Konfirmeret 1. søndag efter Påske i Landet Kirke
Separeret ca. 1901 i Svendborg Amt
Jens Hansen Jørgensen var en meget fattig mand, han slog skærver og kunne tjene næsten en krone om dagen, når det gik godt. Familien boede i Strammelse Hospital, der var et fattighus for familier uden midler.
Jens blev gift med Maren Kirstine Hansen 4 den 24-12-1878 i Tved Kirke, Svendborg, Denmark. Maren blev født den 28-7-1856 i Tved, Svendborg Amt, blev døbt den 12-10-1856 i Tved, Svendborg Amt, døde den 23-2-1920 i Odense Amtssygehus i en alder af 63 år, og blev begravet den 28-2-1920 i Odense Assistents Kirkegård.
Børn af dette ægteskab:
i. Marie Caroline Pedersen (født den 16-4-1876 i Tved sogn, Sunds Herred, Svendborg amt)
ii. Maren Sophie Jørgensen (født den 3-2-1878 i Tved sogn, Sunds Herred, Svendborg amt)
iii. Niels Jørgensen (født den 23-3-1879 i Tved sogn, Svendborg amt - døde den 13-4-1933 i Ringsted, Iowa, USA)
3 iv. Kirsten Jørgensen (født den 18-8-1881 i Strammelse, Landet Sogn, Tåsinge - døde den 13-7-1958 i Plejehjemmet "Gamle Møllegård, Horne Sogn)
v. Karoline Ane Kirstine Jørgensen (født i 1885 i Landet sogn, Svendborg amt)
vi. Hans Peder Jørgensen (født den 18-2-1886 i Strammelse, Landet sogn, Svendborg amt - døde den 2-7-1966 i Idaho Falls, Bonneville, Idaho)
vii. Julie Kristine Jørgensen (født i 1889 i Landet sogn, Svendborg amt)
viii. Hansine Jørgine Jørgensen (født den 27-9-1890 i Strammelse, Landet sogn, Svendborg amt - døde den 17-7-1977)
ix. Jacob Jørgensen (født den 4-3-1893 i Svendborg Sunds Landet Strammelse - døde den 7-4-1919 i Chicago, USA)
x. Olga Frederikke Jørgensen (født den 18-4-1895 i Strammelse, Landet sogn, Svendborg amt)
xi. Laura Elvira Jørgensen (født den 3-1-1898 i Strammelse, Landet sogn, Svendborg amt)
xii. Mathilde Marie Magdalene Jørgensen (født den 27-6-1899 i Strammelse, Landet sogn, Svendborg amt)
xiii. Alhed Jørgensen (født den 12-8-1901 i Strammelse, Landet sogn, Svendborg amt - døde den 27-6-1950)
7. Maren Kirstine Hansen,4 datter af Niels Hansen og Caroline Pedersen, blev født den 28-7-1856 i Tved, Svendborg Amt, blev døbt den 12-10-1856 i Tved, Svendborg Amt, døde den 23-2-1920 i Odense Amtssygehus i en alder af 63 år, og blev begravet den 28-2-1920 i Odense Assistents Kirkegård.
Notater: *
Født: KB Svendborg Sunds Tved 1829-1868 F_______Opslag 103.tif
Viet: KB Svendborg Sunds Tved 1869-1891 __V_Opslag 9.tif
Viet:KB Svendborg Sunds Tved 1869-1891 __V_____Opslag 8.TIF
Død: kb_odense_odense_odenseansgar_1915_1922_opslag_250.jpg
*************************************
Maren Kirstine havde 12 børn, hvoraf 3 sønner emigrerede til Amerika. Det voldte hende store bekymringer og ud fra hendes breve har hun ikke haft særlig megen kontakt med nogen af dem.
Herunder kan du læse nogle af de breve Maren Kirstine skrev til sine sønner i Amerika. Jeg har renskrevet brevene herunder, men fors gt at bevare indholdet intakt. Du kan selv læse de originale breve ved at klikke på linkene herunder.
Brev 19 maj 1914
Odense d 19/5-1914
Kære elskede søn
Ja da det nu er så længe siden jeg skrev til dig og aldrig får noget svar fra dig kære dreng, hvordan kan det dog være at du jo aldrig skriver mere til mig, du må jo dog tit kunne forstå at jeg længes forfærdenligt efter at høre fra dig, jeg er jo aldrig rask, og bliver heller aldrig mere og så er det jo tungt at i aldrig skriver, det letter dog altid når man hører lidt fra sine kære børn, men nu har du vel nok glemt din gamle moder min kære dreng, ja, jeg må være glad for at jeg må være her for jeg kan jo ikke tåle at røre mig til noget, men her er jo heller ikke noget videre at bestille, så jeg går jo som jeg selv vil og kan, men så tjener jeg heller aldrig en øre, for han har ikke haft arbejde siden d. 9 januar, for her er ikke spor af arbejde her på Fyn eller Odense.
Jeg har lige ligget i 3 uger af nerve anfald, det vil sige det er mit hjerte det er så dårligt. Det kan jeg ikke komme mig for, og så hele den højre side fra lænden og til knæet. Vi er jo nu flyttet her til den 21 april, men det er en dårlig kælderlejlighed vi har fået, for her er for koldt for mig og bo, men så flytter han vist til efteråret igen for her er ikke noget at tjene i.
Hvordan har i det hvad bestiller du lille Hans Peter, er i raske, vil du nu skrive til mig kære lille søn for du kan tro jeg er næsten altid syg, meget af sorg, der er jo heller ikke nogen af de andre der skriver, selv om jeg så skriver 15 gange til dem. Jeg har heller ikke hørt fra Niels og Jakob heller siden Jul. Jeg har dog strikket et par strømper til hver af dem og til Niels's den lille og sendt til dem, til Jakobs og niels fødselsdag, men de lader mig ikke engang vide om de har fået dem. Jeg synes da det er synd, de er så mange de kunne da sagtens skrive 1 par ord til mig da der er så længe siden; Nu vil jeg slutte for denne gang i håbet om at høre fra dig endnu en gang min kære dreng og hils din kone og du selv være hilset på det hjerteligste fra din moder; Lev vel i Jesu Navn.
Når du skriver vil du så skrive adressen til A. Nielsen, Damhusvej No 74 pr. Odense og ikke mit navn, (undtagen fru Nielsen) for her kalder de os for fruer alle sammen.
Skriv da snart min lille dreng
Jeg skriver nu Nielsens adresse uden på brevet så kommer det nok tilbage igen hvis du ikke får det
(Landsogn: Odense/Skibby/Damhusvej)
Brev 19 nobember 1918
Odense d 19/11-1918
Kære søn og kone
Ja kære lille Niels, jeg vil nu prøve på endnu en gang og skrive til dig for om muligen håb om at høre fra jer; ja nu er jo da krigen slut, hvorfor vi kan jo takke de tapre Amerikanere, det har jo også været mange slemme og hårde tider vi har levet i, ja jeg ved jo ikke kære elskede søn om i har haft sådanne besværligheder med at få noget at købe, noget til føden som os her hjemme, men det bliver jo selvfølgelig ved at være dyrt endnu i mange år og dersom vi endda så kunne få noget at købe, men her er ikke andet de stakkels fortørrede byggryn; Kødet er jo ikke til at få og nu er der begyndt at komme en smule flæsk, men det må de selv slås om.
Vi får jo kun hvert et ½ pund smør om ugen ½ pund brødskiver om dagen, hverken fedt eller kaffe eller The uden tjørneblade. Kaffen består af ?Amrödder? som folk samler i skovene og jeg har fået noget Bog også samlet i skoven, Ja lille Niels det er jo ikke som da du var her i Danmark og de tider kommer jo aldrig mere tilbage at vi kan købe noget så billigt, og det er jo mest sådanne nogle gamle svagelige og fattige mennesker som mig der er ene der ikke kan få noget, ja vi kan få til ½ pund mel om måneden til sovs til vores kartofler, og jeg er jo så dårligt gående nu at jeg må gå ved 2 stokke og i denne tid har jeg måtte ligge med Tjærejutte på begge mine ben fra knæene og op på begge hofterne af den slemme nervegigt som jeg har lidt af nu i 10 år.
Ellers alle dine søskende har det jo godt, Elvira har været hjemme og passe mig i 14 dage, jeg får da fri læge og medicin, så får jeg alderdomsunderstøttelse 30 kr om måneden; ja det vil sige med dyrtidshjælp 9 kr, men det bliver jo taget fra os nu så det er ikke ret meget både til føde, husleje, ildebrændsel, men de andre søskende særlig lille gode Hansine har været gode til at hjælpe med huslejen, ja min gode dreng nu vil jeg håbe at du må modtage mit brev og jeg beder dig endnu en gang, fortæl mig om du ved noget om Hans Peter og lille Jakob, for Hans Peter har vel nok været med i fronten, ja så tror jeg nok at jeg vil slutte for denne gang med håb om at du skriver for nu er der vel nok åbent igen for sejladsen, og så ønsker jeg jer alle sammen en glædelig jul og et godt nytår,
Hvor mange små børn har i nu, Lev nu vel alle sammen og mange kærlige hilsener fra os alle her hjemme, ja Kirstine har da slagtet en god gris, hun var her ude sidste fredag,
Ja, lev vel i Jesu navn
Fra din altopofrende moder
Maren Kirstine Hansen
Vindegade no 137 II sal
Odense
Danmark
Ja den gamle kone der bor nedenunder har da fået brev fra sin søn derovre og en svensker har også fået brev fra sin søn.
Har du ikke fået brev fra Rasmus Lakkendrup fra Tåsinge for han har fået din adresse hos mig i sommer
Brev 30 november 1918
Stadt Hamborg Nørrebro 30/11-1918
Kære Broder
Jeg vil skrive et par ord til dig for at høre hvorledes i har det i amerika. Det er for moder jeg skriver nu; hun er syg og har været ved at dø og hun vil så gerne vide om Hans Peter og Jakob er med i krigen, hun har aldrig fred og ro fordi hun tænker på altid om de to er med i krigen.
Kære broder der er nu mange år siden jeg fik brev fra dig, da var jeg 15 år nu er jeg fyldt 20, mine andre søskende har det alle godt. Vil du ikke nok skrive et par ord til os og fortælle os hvor Jakob og Hans Peter er.
Hvis de er ved fronten og du skriver til dem så giv dem min adresse og bed dem skrive til mig.
Jeg lægger et billede indeni dette brev, vil du nok sende det til dem. Det er af mig og min kæreste, en svensk sømand der hedder Sture Borgh. Moder kan så godt lide ham så det går nok med os to. Hvorledes har du det ellers derovre, det er vel strenge tider i Amerika også.
Moder bor nu i Lvindegade 137 2 sal hvis du vil skrive til hende og jeg vil ønske og håbe at dette brev må komme dig vel i hænde så vi kan få høre et par ord fra jer engang imellem inden moder går bort.
Og så tror jeg nok jeg vil slutte for denne gang med mange hilsener til jer alle fra jeres hengivne sæster og fra moder og skriv nu snart til os igen.
Min adresse
Laura Elvira Jørgensen
Cafe Stadt Hamborg
Nørrebro 27 Odense Fyn Danmark
Brev 11 juni 1919
Brev 16 juli 1919
Brev 09 august 1919
Brev 12 december 1919
Brev 13 december 1919
Brev 30 december 1919
Brev 14 februar 1920
Brev 15 februar 1920
Brev 15 februar 1920
Brev 24 februar 1920
Brev 03 marts 1920
Brev ingen dato 1920
Maren og Jens
Konfirmeret 2. oktober 1870 i Tved Kirke
Boede på Damhusvej 74, Odense og senere
i Krudthusgade 17, Odense til sin død
Maren Kirstine døde af Den Spanske Syge i 1920
Maren blev gift med Daglejer Jens Hansen Jørgensen den 24-12-1878 i Tved Kirke, Svendborg, Denmark. Jens blev født den 23-4-1848 i Strammelse, Landet Sogn, Tåsinge, Svendborg Amt, blev døbt den 21-5-1848 i Strammelse, Landet Sogn, Tåsinge, døde den 1-2-1921 i Odense Amtssygehus i en alder af 72 år, og blev begravet den 8-2-1921 i Odense Assistents Kirkegård.
8. Mads Christensen, søn af Christen Jensen Weje og Maren Christensdatter, blev født den 11-10-1789 i Vorupør, Hundborg sogn, Thisted Amt, blev døbt den 12-12-1789 i Jannerup Kirke, døde den 5-7-1871 i Støjholm, Førby, Jannerup sogn, Hundborg Herred, Thisted Amt i en alder af 81 år, og blev begravet den 15-7-1871 i Vorupør gl. kirkegård.
Notater: *
Født: KB Thisted Hundborg Jannerup 1787-1802_Opslag 13
Faddere :
Zidsel Salomonsdatter bar barnet, Zidsel Christensdatter fulgte med, Jens Østergård, Christen Salomonsen, alle af Jannerup og Marens Jensdatter af Vangså, tjener i Vangså, hos Anders Nielsen.
Viet: KB Thisted Hundborg Jannerup 1814-1853_Opslag 121
Vielse: 22-11-1817 vies i Jannerup Kirke.
Mads Christensen 28 år (fisker for faderen i Vorupør) og
Maren Christensdatter (Støjholm) 21 år, bor hjemme hos moderen, Christen Støjholms enke i Førby
Forlovere:
Chresten Hede og Chresten Worup begge af Worupør.
Død: kb_thisted_hundborg_hundborg_1868_1882_opslag_207.Tif
Død:
aftægtsmand og enkemand Mads Christensen 5 juli 1871, 83 år. gl. begravet.
15 juli 1871 Worupør gamle kirkegård.
han døde hos sønnen husmand Niels Madsen i Støjholm i Førby
Familierapport
FT Thisted Hundborg Hundborg 1834_Opslag 22
Navn:
Mads Christensen,
Maren Christensdatter,
Deres børn,
Ole Madsen,
Maren Kirstine Madsdatter,
Christen Madsen,
Christen Madsen,
Jens Madsen,
Peder Madsen,
Niels Madsen,
Thisted, Hundborg, Hundborg, Førbye Bye, et Huus, 140, FT-1840
Navn:
Mads Christensen,
Maren Christensdatter
Ole Madsen
Christen Madsen
Christen Madsen
Jens Madsen
Peder Madsen
Niels Madsen
Otte Madsen
Maren Kirstine Madsdatter
ft_thisted_hundborg_hundborg_1850_opslag_24.tif
Navn:
Mads Christensen,
Maren Christensdatter,
Ole Madsen,
Christen Stoiholm Madsen,
Christen Madsen,
Jens Madsen,
Peder Madsen,
Niels Madsen,
Otto Madsen,
Maren Kirstine Madsdatter,
FT_thisted_hundborg_hundborg_1860_opslag_18.tif
En ejendom, Støjholm kaldet.
Navn:
Mads Christensen,
Maren Christensdatter,
Ole Madsen,
Christen Madsen,
Jens Madsen,
Peder Madsen,
Niels Madsen,
Otto Madsen,